Doorgaan naar artikel
When You Hear It: wat je niet mag missen op ADE15
Lorraine Joore
Lorraine Joore
Profiel

Meer dan 2000 artiesten op 350 evenementen, verspreid over vijf dagen. Het Amsterdam Dance Event pakt het dit jaar weer groots aan met artiesten als Nicky Romero, Martin Garrix en Hardwell. Maar ook minder bekende DJ’s als Hunee (3voor12 Award-winnaar) en Afrobot komen aan bod. Het festival, dat plaatsvindt van 14 tot en met 18 oktober, is één van meest bekende dance-events van Nederlandse bodem. Met zo’n druk programma is het lastig kiezen. NWTV helpt je een handje.

Dekmantel


Dekmantel heeft door zijn geslaagde feestjes op festivals als Awakenings en Lowlands zijn naam al flink waargemaakt. Van donderdag tot en met zondag zullen in het MC Theatre en OT301 onder meer Surgeon, Cinnaman, Joy Orbison en Marcel Dettman te zien zijn. Op vrijdag zal Ben Klock bovendien vijf uur lang draaien, wat ongeveer gelijk staat aan 3 setlists. Zeker Cinnaman en Marcel Dettman zijn in de dance scene grote namen die garant staan voor authentieke dance-avonden. Als je meer van de industriële en duistere techno bent, is Boddika op donderdag er zeker eentje om niet te missen.

Dockyard Festival


NWTV zal dit jaar een kijkje nemen op Dockyard Festival, dat plaats zal vinden op 17 oktober. Half in het water en half op het land, geeft de NDSM-werf een fijne rauwe sfeer aan dit festival. Met populaire namen als The Advent, DJ Rush en Surgeon zijn de kaarten hard gegaan: inmiddels hebben de organisatoren de laatste ronde voor de ticketverkoop open gegooid. Met zo’n vijf stages en 40 artiesten is het de meerprijs echter zeker waard.

Click


Voor Click ADE is het hele Westergasterrein afgehuurd. Het Westergasterrein is vaak het podium voor de nieuwkomers, zo ook bij Click met namen als Vincenzo de Bull en Ille Bitch. Maar ook doorgewinterde artiesten als de Nederlandse Michel de Hey en Heiko Laux zul je hier aantreffen. Bereid je wel even voor op een lange nacht, want de afterparty’s duren tot 12.00 uur ’s middags.

Alvast even in de stemming komen? Op Spotify staat een fijne lijst met alle DJ’s die dit jaar hun beste sets zullen draaien. Om je alvast een impressie te geven van de komende feestjes: check hieronder de aftermovie van 2014 van ADE.