Doorgaan naar artikel
Clash of Clans update krijgt eerste sneak peek
Patrick van Geel
Patrick van Geel
Profiel

De afgelopen dagen heeft Supercell de eerste informatie vrijgegeven over de nieuwe Clash of Clans update. Tijdens de Clash Con, die vorige maand gehouden werd, maakte Supercell al bekend dat stadhuis 11 eraan zit te komen. Er werd toen echter nog geen datum bekend gemaakt. Aan het lange wachten lijkt nu een einde te komen met de eerste sneak peeks.

Sneak peek 1 – Stadhuis en schild
Op dit moment krijgt de speler een schild van twaalf uur als je stadhuis vernield wordt. Deze functie zal verdwijnen. Dit betekent dat de dagen van stadhuis sniping (townhall sniping) voorbij zijn. Het buiten de muren plaatsen van het stadhuis in de hoop dat iemand je een gratis schild geeft heeft geen zin meer.

Er zijn wel andere manier om een schild te krijgen:

  • Twaalf uur schild als je 30% vernield bent;
  • Veertien uur schild als je 60% vernield bent;
  • Zestien uur schild als je 90% vernield bent.

Eén uitzondering: als de aanvaller minder dan 1/3 van zijn troepen inzet, krijg je geen schild. Ook is het mogelijk om aan te vallen zonder je gehele schild te verliezen. Na je eerste aanval verlies je vier uur, na je tweede aanval vijf uur enzovoorts.

Sneak peek 2: Village Guard en Personal Breaks
Village Guard is een soort van extra schild voor wanneer je normale schild is afgelopen. Iedere speler krijgt een gratis Village Guard nadat het schild verdwenen is. De duur van de Village Guard is afhankelijk van de divisie waarin je speelt. Ook is het mogelijk om voor tien edelstenen een Village Guard van 2 uur te kopen.

De duur waarin je online kunt zijn is verkort van zes uur naar drie uur. Na deze drie uur ben je verplicht om het spel te stoppen en offline te gaan zodat je aangevallen kan worden. Deze drie uur kunnen echter verlengd worden naar vijf uur als je de tien edelstenen betaalt om de twee uur Village Guard in te schakelen.

Sneak peek 3: buit, divisie bonussen en trophies
Je stadhuis wordt vanaf nu gezien als een kluis / tank en kan meer opslaan dan voorheen. Je krijgt echter niet meer ruimte om je buit in op te slaan. Dit betekent concreet dat 1/5 van je buit aan goud en elixer, en 20% van je duistere elixer, opgeslagen ligt in je stadhuis. Het is dus heel belangrijk om je stadhuis goed te beschermen.

De bonussen die je krijgt als je een aanval succesvol afrondt zijn verhoogd. Het is echter nog niet bekend gemaakt wat de nieuwe bonussen worden. Voor de trophy jagers onder ons heeft SuperCell wel een heel erg prettige update. Het hele trophie systeem is vernieuwd waardoor je meer trophies zou moeten gaan vinden. Ook vind je na de update minimaal zes trophies.

Meer over deze Clash of Clans update vind je binnenkort hier op NWTV.