Doorgaan naar artikel
Johans Hardwarehub: de SmartSlab tafel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week bespreken we de SmartSlab tafel.

Keukens worden vandaag de dag steeds meer uitgerust met slimme apparaten. Zo heeft Samsung ook een slimme koelkast ontwikkeld. Wanneer je kookt voor een grotere groep heb je vaak je handen vol aan het bereiden en voorbereiden van de gerechten. Je slooft je helemaal uit om voor ieder een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Het is daarom extra vervelend wanneer een deel van het gerecht koud wordt voordat alles op tafel staat. De SmartSlab tafel helpt hierbij.

Deze slimme tafel is namelijk ontwikkeld om gerechten warm te houden wanneer ze op tafel zijn geserveerd. Het is tevens mogelijk om bijvoorbeeld drankjes koel te houden. Door de ingebouwde inductieplaat is het zelfs mogelijk om aan tafel te koken. De SmartSlab tafel is voorzien van een strak design met een flinterdun tafelblad dat is gemaakt van SapienStone, een keramisch materiaal dat een goede weerstand heeft tegen verschillende temperaturen. Bovendien is het materiaal goed schoon te houden. De tafel wordt bediend middels een aanraakscherm dat eveneens in het tafelblad is verwerkt. De borden zelf worden verwarmd tot een temperatuur van 42,5 graden Celcius, wat volgens sterrenchef Massimo Bottura de perfecte temperatuur is. De tafel is nog een concept en zal dus nog niet verkrijgbaar zijn. De SmartSlab werd getoond tijdens de Salone Internazionale del Mobile Milano.

Wanneer deze bijzondere tafel beschikbaar is voor de consumenten en wat de prijs hiervan zal zijn, is helaas niet bekend.