Doorgaan naar artikel
Johans Hardwarehub: spelen met PlayDate
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week bespreken we de PlayDate.

In veel huishoudens zijn ook huisdieren aanwezig. De meeste huisdieren zijn regelmatig alleen thuis. Nu is dit voor een goudvis niet zo heel erg, maar een hond of een kat houd wel van wat aandacht. Wanneer je vaak van huis bent, ben je niet in de gelegenheid om even te spelen met je huisdier. De PlayDate brengt hier verandering in. De PlayDate is een lopend project op Indiegogo, een website waarop ontwikkelaars financieel worden gesteund door derden. De PlayDate is een speeltje wat op afstand bestuurbaar is. Nu wordt dit niet gedaan met een afstandsbediening zoals een radiografisch bestuurbare auto, maar met je smartphone; het voordeel hiervan is dat je het speeltje altijd en overal kan besturen, niet alleen wanneer je binnen bereik van het speeltje bent.

De PlayDate is een bal waarin een camera is verwerkt. Door middel van je smartphone of tablet ben je in staat de bal te laten rollen zodat je met je huisdier kan spelen wanneer je niet thuis bent. Middels de camera kan je zien of je huisdier zin heeft om te spelen zodat je niet doelloos met de bal door je huiskamer rolt. Met de bijbehorende app kunnen tevens foto’s gemaakt worden van je spelende viervoeter. De PlayDate is tevens voorzien van een speaker waardoor je in staat bent je huisdier even toe te spreken. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

Middels een toegift op Indiegogo ben je voor 129 dollar eigenaar van de PlayDate.

PlayDate