Doorgaan naar artikel
Nieuwe Xbox One mogelijk aangekondigd op E3
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Het E3-evenement, waarbij veel nieuwe games en hardware wordt onthuld, van dit jaar komt steeds dichterbij. Er gaan nu ook verhalen dat er een nieuwe Xbox One en controller zullen worden onthuld. Dit zou overigens wel goed samengaan met de eerdere onthulling van concurrent Sony die met de PlayStation 4.5 gaat komen.

Volgens de website thurrott.com vinden er op de komende E3 meerdere hardware-onthullingen plaats vanuit Microsoft. Zo zal er een nieuwe controller beschikbaar komen; deze controller zou geen bijzonder grote veranderingen met zich meebrengen, maar zal voornamelijk cosmetische aanpassingen hebben. Naast een vernieuwde controller, zou volgens de geruchten ook een nieuwe Xbox One worden uitgebracht. Er gingen al langere tijd geruchten dat er een nieuwe Xbox One in de maak zou zijn, maar dit is tot op heden nog altijd door Microsoft ontkent.

Toch zijn er meerdere bronnen die duiden op een nieuwe versie van de Xbox One. Zo werd eerder deze week bekend dat er in Chinese fabrieken bestellingen waren geplaatst voor een Xbox One II. Of hij ook daadwerkelijk deze naam zou krijgen en of het ook een snellere en betere console zal worden is niet bekend. Het zou mogelijk kunnen zijn dat het een verbetering wordt net als de Xbox One Elite, waarbij onder andere de hardeschijf een upgrade had gekregen.

We zullen hiervoor nog even geduld moeten hebben tot de E3 van start is gegaan. De E3 vindt plaats van 14 tot en met 16 juni. Wil je de E3 op groot scherm volgen? Dan kan je kaartjes kopen op E3xp.nl. Hier kan je tevens terecht voor al het E3-nieuws. Download hiervoor ook de E3xp app.