Doorgaan naar artikel
F1 2016 aangekondigd
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Ontwikkelstudio Codemasters heeft recent F1 2016 aangekondigd. Tevens hebben ze de eerste details en enkele screenshots vrijgegeven, waaronder de cover. Niet alleen de F1-liefhebbers, maar vrijwel heel Nederland heeft het succes meegekregen van Max Verstappen tijdens de Grand Prix in Spanje. De Nederlandse coureur zorgt voor onverwachte momenten en presteert buitengewoon goed. Het is daarom ook niet vreemd dat ook hij op de cover staat van F1 2016.

Codemasters biedt in F1 2016 een nieuwe career mode waarin spelers worden gedompeld in ‘s werelds meest glamoureuze, prestigieuze en spannendste motorsport. De levensechte weergave van de sport wordt versterkt met de toevoeging van de iconische safety car en virtuele safety car en het uitdagende nieuwe straatcircuit in Baku, Azerbeidzjan.

“F1 2016 is een enorme stap voorwaarts voor de franchise. De nieuwe career mode vormt het hart van de game en laat spelers hun eigen geschiedenis schrijven in een carrière die zich uitstrekt over maar liefst tien seizoenen. F1 2016 verbetert niet alleen de snelste en spannendste race-ervaring in gaming, maar biedt ook toegang tot het drama en de wagenontwikkelingen achter de schermen. Een gelikt wagen-upgrade-systeem is volledig geïntegreerd in het nieuwe en diepgaande oefenontwikkelingsprogramma dat de tests reflecteert die de teams in werkelijkheid uitvoeren,” aldus Lee Mather, Principal Games Designer bij Codemasters.

In de nieuwe career mode zijn spelers vrij in hun keuze voor één van de Formule 1-teams, elk met hun eigen doelen en verwachtingen. Het is misschien lastiger om op een lagere positie te beginnen, maar dat maakt het wel makkelijker om de verwachtingen van het team te overtreffen. Spelers kunnen contracten verdienen en van team wisselen, of ervoor kiezen om hun favoriete team te ontwikkelen zodat het kans maakt op het kampioenschap. Om het realisme van de career mode te versterken, biedt F1 2016 toegang tot prachtige ‘hospitality-ruimtes’ die dienstdoen als hub van de speler. In deze ruimte werken spelers met hun ‘Research and Development Engineer’ en ‘Player Agent’ om voortgang op en naast de baan te boeken.

F1 2016 staat gepland voor deze zomer en zal beschikbaar zijn voor PC, Xbox One en PlayStation 4.

 F1 2016

F1 2016

F1 2016

F1 2016