Doorgaan naar artikel
Wie wordt de regisseur voor Pirates of the Caribbean 5?
Tim Damen
Tim Damen
Profiel

Met de bekendmaking van Johnny Depp voor een vijfde Pirates of the Caribbean-film, heeft deze reeds in augustus een grote stap gezet in een vervolg van de franchise. In januari dit jaar werd bekend dat de film in 2015 in de bioscopen moet draaien. Wat ontbrak is de regisseur, maar een shortlist geeft alvast vier namen.

De eerste naam die kans maak op de regiestoel is Frederik Bond. Hij is de persoonlijke favoriet van producent Jerry Bruckheimer. Op de shortlist staat verder het regisseursteam uit Kon-Tiki, bestaande uit Joachim Rønning en Espen Sandberg. Zij hebben ruimte in hun agenda aangezien ze recentelijk gestopt zijn met de film Spectral. De derde naam die op de lijst voorkomt is Rupert Sanders. Hij is bekend van de recentelijk verschenen Snow White and the Hunstman.

De grootste kanshebbers lijken volgens Deadline het duo van Kon-Tiki te hebben. Zij hebben reeds een paar gesprekken met Disney gehad, maar nog geen officieel aanbod gedaan. De productie van Pirates of the Caribbean 5 moet eind dit jaar beginnen. Een definitieve regisseur zal dus één dezer weken bekend gemaakt gaan worden.