Doorgaan naar artikel
Dag 14: De film waarvan anderen niet verwachten dat jij het leuk vindt.
NWTV-redactie
NWTV-redactie
Profiel

Billy Joel schreef ooit een liedje genaamd ‘The Stranger’. Dat liedje is speciaal geschreven voor deze dag: het is de kant van jezelf die je voor iedereen verbergt. En de films die die kant van jezelf leuk vindt, daarvan heeft niemand weet.

Daniël

When Harry Met Sally (Reiner, 1989)

When Harry Met Sally

Ook azijnpissers hebben gevoelens. Waar ik mij misschien profileer als iemand die alleen warm wordt van Oostblokanimaties, Franse films die geïnspireerd zijn op de werken van Georges Bataille of belachelijke Ghanese actiefilms met een te laag effectenbudget, smelt ik ook gewoon weg bij een goedgemaakte romcom. When Harry met Sally is hier een schoolvoorbeeld van, een afgewogen mix tussen snedige dialogen en hartverwarmende romantiek. Met een warm gevoel kan ik dan weer verder in mijn Dostojevski.

Zita

No Country For Old Men (Coen, 2007)

No Country For Old Men

No Country For Old Men is een zenuwslopende thriller met Javier Bardem als nietsontziende psychopaat. Menigeen zal denken dat me dat een partij te heftig is. Ik moet toegeven dat ik onlangs nog tweette “Soms word ik al een beetje bang van het woord thriller.” en dat vooroordeel dus ook zelf in de hand heb. Maar behalve angst(tranen) ontketende de film vooral bewondering. De onwaarschijnlijke slechtheid van Anton Chigurh (Bardem) siddert door alle personages en elke dialoog. Ik mag dan een gevoelig meisje zijn, maar voor een film die qua tekst, spanning en beeld goed in elkaar zit, maak ik een plekje in mijn hart.

Doe mee met de 30 Dagen Uitdaging en vertel ons van welke film niemand verwacht dat jij het leuk vindt.