Doorgaan naar artikel
Dag 16: Over welke film ben je anders gaan denken?
NWTV-redactie
NWTV-redactie
Profiel

We zijn over de helft van de maand en stellen de vraag: over welke film heb jij je mening bijgesteld? Die hoeft niet alleen positief te zijn, zoals bij de onverzadigde filmminnaars hieronder.

Maarten

Lola Rennt (Tykwer, 1998)

Lola Rennt

Waarschijnlijk was ik gewoon veel te jong toen ik deze film voor het eerst zag. Ik herinner me daarvan dat ik de film vooral rommelig leeg vond. Maar later zag ik dat deze film zo goed in elkaar steekt. De montage, de ritme, de soundtrack. Het is geen diep verhaal en over de karakters krijgen we ook niet veel te weten, maar van alle eigenschappen die film zo mooi maakt is fantastisch gebruik gemaakt.

Douwe

The Big Lebowski (Coen, 1998)

The big Lebowski

De eerste keer dat ik The Big Lebowski zag, kon ik maar niet inzien waarom mensen dit nou zo leuk vonden. Om de grappen kon ik nauwelijks lachen en het verhaal en de personages waren ook niet bijzonder interessant. Toen ik de film later echter opnieuw zag, werd de cultstatus mij al een stuk duidelijker. De eigenzinnige levensstijl van The Dude (Jeff Bridges), de knulligheid van zijn bowlingteam en de aandoenlijke vreemdheid van de situatie waarin de film zich afspeelt passen perfect bij elkaar en geven de film een compleet eigen stijl. Het feit dat de film bovendien gebouwd is op slechts een paar kleine verwarringen en The Dude die alleen een nieuw tapijt wil, maken het helemaal af. Bij nader inzien verdient deze film absoluut de cultstatus die het vaak wordt toegediend.

Doe ook mee met de 30 Dagen Uitdaging en beantwoord de volgende vraag: “Over welke film ben jij totaal anders gaan denken?”