Doorgaan naar artikel
The Party 2014 – sfeerimpressie
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Het is vandaag Pasen en voor veel mensen betekent dat tijd voor het zoeken van eieren. Net als de afgelopen jaren is voor iets meer dan 1.000 man het paasweekend echter anders dan voor de meeste Nederlanders. Het weekend staat namelijk in het teken van gamen.

Voor alweer de twaalfde keer op rij vond afgelopen weekend in het beursgebouw in Eindhoven The Party plaats. Eén van de grootste LAN-party’s van Nederland, georganiseerd door DUH-events. Het evenement geeft de gamers een geweldige ervaring van net geen 48 uur. Sommigen zijn het hele weekend wakker, terwijl anderen ervoor kiezen om een luchtbedje op te pompen of zelfs een hotel te pakken.

Toch is gamen hier het belangrijkste, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Campzone, georganiseerd door dezelfde organisatie. Drie dagen lang worden de klassiekers uit de kast gehaald, maar worden ook vooral nieuwe spellen gespeeld. Dit jaar is bijvoorbeeld The Elder Scrolls: Online net verschenen, precies op tijd dus. Vorig jaar was dit overigens BioShock: Infinite.

Zoals in bovenstaande video ook duidelijk wordt is het allerbelangrijkste de gemoedelijke sfeer, die wordt aangevuld met veel gezelligheid. The Party 2014 was, alhoewel er dit keer niet het hele weekend waren, zeker weer een geslaagd evenement en onze contentmanager Bob, die er wel het hele weekend was, was zeer tevreden.