Doorgaan naar artikel
Epicon Summer 2014
Edwin van der Heijden
Edwin van der Heijden
Profiel

Op zaterdag 5 juli hadden wij de kans om Epicon Summer 2014 te bezoeken. Er waren verschillende dingen gaande in de Brabanthallen in Den Bosch. Epicon is een relatief nieuw evenement en daarom ging niet alles helemaal vlekkeloos.

De deuren werden om tien uur ’s ochtends geopend en de gasten stroomden naar binnen. Het eerste wat opviel is dat de verschillende kraampjes of stands erg willekeurig waren opgesteld. Sommige kraampjes stonden met hun gezicht naar de muur, waardoor sommige een beetje verstopt zaten. Dit zorgde al snel voor wat onoverzichtelijkheid, maar gelukkig had je na een tijdje wel door waar alles te vinden was.

Stands

Evolve voornamelijk in spotlight

Als eerste bezochten we de stand van Evolve, de aankomende game van 2K en Turtle Rock Studios. In groepjes van vijf ging je de stand binnen en elk persoon kreeg een bandje. Op het bandje stond de rol die jij zou gaan spelen in de speelsessie. Wij kregen de kans om de rol van Monster en Medic te spelen. Het is erg spannend om als het monster te spelen, je bent op het begin erg kwetsbaar en moet dan ook echt op de vlucht voor de hunters. Eenmaal het tweede level bereikt kun je terug gaan vechten. Voor de hunters is het juist belangrijk om goed samen te werken. Als dit niet gebeurt, dan is het makkelijk voor het monster om alle hunters uit te schakelen. Na de leuke en spannende speelsessie gingen we verder naar het podium, waar het toernooi van League of Legends gespeeld zou worden.

Organisatie

Niet zonder slag of stoot

Eerder schreef ik al dat niet alles helemaal vlekkeloos verliep; dit gold vooral voor het League of Legends-toernooi. Niet alleen begon het wat later dan verwacht, toen de eerste match 20 minuten bezig was, viel het internet uit waardoor het toernooi voor een tijdje gestaakt moest worden. Het kon pas een paar uur later verder gaan, waardoor eigenlijk heel het schema van het toernooi veranderd werd. Nadat alle problemen verholpen waren kon het publiek toch genieten van enkele spannende potjes League of Legends.

Epicon  20140709123117-beursdsc_2504

Game of Thrones was ook Epicon aanwezig. Er was een kamp uit de serie opgebouwd en er werden kleine stukken opgevoerd door verschillende personen. Het was leuk om wat afwisseling te zien vergeleken met de andere bezienswaardigheden. Er was best wel wat te doen, maar door lange wachtrijen stond je vaak veel langer te wachten dan dat je echt iets aan het doen was. Dit gold voor de stand van Evolve, de zombierun, Borderlands en Transformers. Er waren niet genoeg dingen om de dag mee te vullen, dit viel dan ook best wel tegen.

Een punt waar Epicon zeker op kan verbeteren is de website. Er was onvoldoende informatie te vinden over het evenement. Er stond geen informatie over eten en drinken, huisregels, tijden en dergelijke. Er stonden eigenlijk alleen promoties van stands op en geen concrete informatie over Epicon zelf. Het was zelfs zo dat er meer informatie over Epicon te vinden was op de site van de Brabanthallen, dan de site van Epicon zelf.

Epicon

Kinderziektes genezen

Al om al was het een leuke en gezellige dag, maar de grote verbeterpunten liggen met name op de duidelijkheid en de organisatie van Epicon. Op het moment voelt het nog wat rommelig aan. De bezoekers waren namelijk heel wat enthousiaster dan de organisatoren, tenminste dat voelde zo. Als je van gamen en/of anime houdt, dan is Epicon Winter 2014 misschien wel een kijkje waard. Wellicht wordt er wat bijgeschaafd en wordt Epicon wel een van de grotere game-evenementen, wat Nederland nodig heeft.