Doorgaan naar artikel
MacBook Pro met Retinascherm voortaan beter en goedkoper
Dirk H. Wolthuis
Dirk H. Wolthuis
Profiel

Apple heeft vandaag bekend gemaakt dat zowel de 13-inch als de 15-inch modellen van de MacBook Pro met Retinascherm-lijn beter en goedkoper zijn geworden.

MacBook Pro met Retinascherm 15-inch
De verbeteringen zijn te vinden op het gebied van de processor. Het basismodel van de 15-inch wordt nu standaard met een 2,2 GHz Quad-core-processor geleverd. De betere en duurdere versie wordt voortaan met een 2,5 GHz Quad-core-processor. Ondanks deze verbetering in de snelheid van de processor, zijn het wel dezelfde generatie procesoren als voorheen. Daardoor zal de snelheid slecht marginaal toenemen. Buiten de procesoren is ook het aantal gigabytes aan RAM-geheugen (intern geheugen) verbeterd. Beide modellen worden voortaan geleverd met 16 gigabyte aan RAM.

MacBook Pro met Retinascherm 13-inch
Voor de 13-inchreeks is hetzelfde van toepassing. Het instapmodel wordt voortaan geleverd met een 2,6 GHz Dual-core-processor. Ook wordt het instapmodel geleverd met 8 GB aan RAM-geheugen, wat voorheen op 4 GB lag. De versie met 8 GB aan RAM wordt nu verkocht voor 1329,- euro en is in principe 100 euro minder kostbaar geworden. De versie met 4-GB aan RAM wordt niet meer verkocht. Sinds gisteren zijn de 13-inch MacBooks Pro met Retinascherm ook te bestellen met 1 Terabyte (1000 GB) aan Flashgeheugen.

De standaard MacBook Pro 13-inch, die al enkele jaren geen hardwareverbeteringen heeft gekregen, is nu 100 euro goedkoper. Deze is verkrijgbaar voor 1129,- euro.