Doorgaan naar artikel
Dag 21: Favoriete genre
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Je voortdoen als iemand anders blijkt een populaire bezigheid onder de redactie. Maar liefst twee van de drie redacteuren kiezen role playing-games als hun favoriete genre. Leent het game-medium zich goed voor deze soort spellen of zegt het iets over de redactie?

Danielle

RPG

Eén van mijn meest favoriete genres is die van de role-playing games, games als het overbekende Final Fantasy, Mass Effect, Fable, Dragon Quest en The Elder Scrolls, Disgaea, Pokémon, Kingdom Hearts en Golden Sun, om maar eens een paar bekende reeksen te noemen. Japanse RPG’s hebben vooral mijn voorkeur, omdat daarvan de grafische stijl en sfeer me over het algemeen het meeste aanspreken. Maar duw me een willekeurige andere role-playing game in mijn handen en ik ben er evengoed zoet mee. Zo heb ik Fallout 3 met zijn apocalyptische omgevingen helemaal grijs gespeeld en vind ik de science fiction-setting van Mass Effect ook erg tof.

Mass-Effect-3-Pax-Screenshot-05_656x369

Dirk

RTS

Mijn keuze van vergif zijn real time strategy-games. Het papier, schaar en steen-principe spreekt mij erg aan, omdat het tactisch denken vereist. In spellen zoals World in Conflict en Total War: Rome ben ik uren bezig geweest om tactieken te bedenken en vervolgens uit te voeren. Daarnaast bieden de computergedreven tegenstanders meestal een geduchte uitdaging, waardoor menselijke tegenstanders vaak overbodig zijn. En wie wil nou niet op zijn gemak uren en uren computergedreven barbaren slachten?

rome-screen-1

Edwin

RPG

Mijn favoriete genre is Role-Playing Games. Hoogst waarschijnlijk is dit allemaal begonnen met de Pokémon-games. Ik kan me nog goed herinneren dat ik helemaal weg was van Pokémon Yellow. Na Pokemon kwam Final Fantasy. Final Fantasy vond ik zo leuk om te spelen dat ik vervolgens besloot dat ik alle spellen van Final Fantasy zou uitspelen en dat is me tot op heden gelukt.

Al ben ik helemaal niet van de Shooters, Borderlands is toch een mijn favoriete games omdat het RPG-element er uitstekend in is verwerkt. De reden waarom ik zo houd van Role-Playing Games is omdat ik progressie erg belangrijk vind in een spel. Ik geniet er van als mijn personages zich ontwikkelen, sterker worden, nieuwe vaardigheden leren en transformeren in een sterkere vorm.