Doorgaan naar artikel
Impressie: Little Big Planet 3
Michael Aartssen
Michael Aartssen
Profiel

Sony pakt dit jaar groots uit met veel nieuwe exclusieve titels voor de PlayStation 4. Natuurlijk zijn er ook bestaande games die hun terugkeer maken op de console. Een daarvan is Little Big Planet.

Het spel zelf vloeiend. Van links naar rechts en van boven naar onderen, elke opdracht die de personages gegeven worden door de speler worden direct opgevolgd. Al het spektakel tijdens het doorlopen van het level is daarnaast zo geïmplementeerd dat het geen nadeel oplevert voor het spelgemak.

LBP1

Terugkijkend naar de voorgaande delen is Little Big Planet weinig vernieuwend. Veel bestaande elementen komen terug, maar zijn wel verbeterd. Onderdelen als het 3D-speelveld en samenspel zijn weer goed vertegenwoordigd in de nieuwe game. Het samen spelen is dit keer zelfs extra uitgebreid. Waar in eerdere delen het af en toe nodig was elkaar te helpen om verder te komen in een level, zit het er nu vol van. Little Big Planet 3 draait om het spelen in teamverband. Veel vaker zul je obstakels tegenkomen die niet solo te overwinnen zijn. Dit maakt het spel interactiever en zeker zodra het gespeeld wordt met vrienden geeft het een extra dimensie.

Meer dan één 

Compleet nieuw in het spel zijn de nieuwe spelpersonages. Naast Sackboy (en -girl) kan er in deel drie van de Little Big Planet reeks voor het eerst gespeeld worden met een aantal andere spelpersonages. Ieder personage heeft zijn eigen speciale kenmerken en krachten. Een beschikt over de mogelijkheid van grootte te veranderen. Hierdoor kunnen zware objecten omlaag geduwd worden. Daarnaast is er ook een vogel, die onbereikbare plaatsen in het level kan bereiken. Een derde personage is een soort huisdier. Dit schepsel kan eenvoudig tegen steile muren opklimmen en simpel grote afstanden overbruggen. Elke speler kan zelf bepalen met welk personage het zal spelen. Hierdoor komt er een extra tactisch spelelement tot leven. De vraag is echter wel of het spel niet te eenvoudig wordt door deze voordelen.

LBP2

Over het algemeen ziet Little Big Planet 3 er op het oog goed uit. Alles verloopt soepel en het speelt prima weg. Op de nieuwe personages na, lijken er nog weinig nieuwe elementen te vinden in de game, hoewel veel bestaande onderdelen zijn verbeterd. Als fan van de serie is het spel hoogstwaarschijnlijk het kopen waard, al moet Sony nog even sleutelen aan de laadschermen. Deze duren nog te lang om de game op het niveau te houden waar het met de vorige delen is gekomen.