Doorgaan naar artikel
Impressie: Monster Hunter 4 Ultimate
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Het nieuwste deel van de populaire Monster Hunter reeks, genaamd: Monster Hunter 4 Ultimate, zal verschijnen voor de Nintendo 3DS. Het spel wordt zowel gemaakt als uitgegeven door Capcom. In Europa neemt Nintendo de uitgifte voor haar rekening.

In Monster Hunter speelt de speler als een jager en hij of zij krijgt missies om specifieke soorten monsters dood te maken of te vangen. Als je een demo van een spel mag spelen is de eerste indruk vrij belangrijk. Sterker nog, het is het aller belangrijkst, meer krijg je namelijk niet. Ik zal dan ook maar meteen zeggen dat Monster Hunter 4 Ultimate op mij géén goede eerste indruk heeft gemaakt. Dit, terwijl ik om eerlijk te zijn niets dan positieve verwachtingen had. De demo begon vrij simpel, je start in een level, een kaart en een wijzer laten je zien waar je een bepaald monster kunt vinden en daar loop je naartoe. Dit voelt allemaal vanaf het begin al redelijk goed en vertrouwd aan. Helaas moet ik zeggen dat het vanaf dit moment een beroerde ervaring werd.

De wereld zelf ziet er, voor het grootste gedeelte dan, kaal en niet inspirerend uit. De personages zelf zien er uit zoals je zou verwachten van een typische JRPG(Japanese Role Playing Game), dus dat ziet er gelukkig wél prima uit.

De box-art voor Monster Hunter 4 Ultimate

Wanneer je een monster tegenkomt begin je hem aan te vallen en een paar personages om je heen helpen je, maar na zo’n vier minuten had ik geen idee of het monster al bijna dood was, of nog lang niet. Ik had geen idee of ik überhaupt al schade had aangericht, terwijl ik al vier minuten op het beest liep in te hakken. Er was geen duidelijke feedback, in ieder geval niet voor een nieuwe speler. Naast het feit dat het spel me niet laat merken of ik goed of slecht bezig ben, voelt het vechten zelf sloom en eigenlijk heel erg houterig aan. Het leek meer op iets wat je zou verwachten van een Zelda spel uit de vroege jaren ’90, dan een AAA titel van het jaar 2014.

Het navigeren van het spel was leuk, de personages zijn er goed uit, maar de wereld ziet er kaal en saai uit en over het vechtsysteem kan ik helaas niets positiefs zeggen. Monster Hunter 4 Ultimate zal begin 2015 uitkomen voor de Nintendo 3DS. Ik zal er helaas niet naar uitkijken.