Doorgaan naar artikel
Wie is de Mol? 2015 – Aflevering 1 samenvatting
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

In de Wie is de Mol? 2015 – Aflevering 1 samenvatting lees je wat er allemaal is gebeurd tijdens de eerste aflevering van Wie is de Mol dit jaar. Natuurlijk was er weer genoeg te doen, waren er prachtige opdrachten en vooral heel veel stress. Maar natuurlijk is niets wat het lijkt, wat het alleen maar nog moeilijker maakt om alles te volgen. Lees daarom alles rustig nog eens na in deze samenvatting.

Opdracht 1

Station

De eerste opdracht vond plaats op een perron. Zodra ze Art zagen mochten ze op jacht naar vijf personen op een perron. Een in eerste instantie makkelijke opdracht die al heel snel een heel stuk moeilijker werd. Niemand kon namelijk iemand vinden, tenminste, niet iemand met een enveloppe. Asjoaud had namelijk wel, samen met Chris Zegers die in zijn team zat, een vrijstelling te pakken.

Deze was in het bezit van één persoon die ook nog eens moeilijk te herkennen was. Hij had namelijk een bril op, dit hij niet op zijn foto op had. Aan het einde van de opdracht heeft Asjoaud overigens zichzelf wel verraden, want hij liep naar Art met de jokers om te laten zien dat hij de vrijstellingen had.

Tussenstuk

Hotelkamers

Aangekomen op de kamers denken de kandidaten lekker rustig hun spullen uit te gaan pakken, maar voor vier mensen is dit niet het geval. Er liggen namelijk op twee kamers briefjes waarop opdrachten staan die jokers kunnen opleveren. Viktor en Marlijn moeten kamer drie bijvoorbeeld in om twee jokers te pakken. Dit doen ze dan ook met succes, alhoewel Viktor ze eerst niet kan vinden. De anderen opdracht is om penningmeester te worden, maar die is er nog niet dus daar wordt later pas meer duidelijk over.

Opdracht 2

Schermen

De tweede opdracht klonk op voorhand een heel stuk moeilijker dan de eerste opdracht. De kandidaten kregen een aantal schermen te zien en moesten ervoor zorgen dat er op die schermen een patroon kwam te zien. Aangezien ieder scherm het juiste moest tonen was één fout voldoende om de opdracht te laten mislukken. Daar lag dan ook het gevaar. De kandidaten gingen echter snel en enthousiast aan de slag met de opdracht.

Zoals verwacht was er veel chaos, maar toch ging het de kandidaten best aardig af. De strepen werden gevonden en de camera’s werden geplaatst. Het probleem was echter dat de goede camera’s iedere keer weer werden verplaatst. Maar uiteindelijk was het niet genoeg, de eerste aflevering werd er geen geld verzameld door een ware wantprestatie tijdens vooral de tweede opdracht.

De test

… moet naar huis

De eerste test is altijd een echte gok. Zo ook dit keer. Spreiden is het toverwoord normaal omdat er altijd wel iemand is dit alles op één iemand zet en daarmee ook direct zichzelf in gevaar brengt. Of dat ook dit keer zo was, is niet zo duidelijk, maar zeker is wel dat er iemand naar huis moest. Asjoaud was het niet, hij was veilig. Dit keer was het Pieter die naar huis moest.

Foto: Sam Nijssen

Video: AVRO