Doorgaan naar artikel
Eerste namen voor Sziget Festival 2015 zijn bekend
Lorraine Joore
Lorraine Joore
Profiel

Sziget Festival heeft zojuist haar eerste namen bekend gemaakt. Dit jaar zullen onder meer Florence and the Machine, Alt-J en AWOLNATION op het programma staan. Daarmee zijn er al drie headliners bekend gemaakt. Het festival zal van 10 tot 17 augustus in Boedapest plaatsvinden.

Naast de drie headliners staat ook het Nederlandse DJ-duo Blasterjaxx op het programma. Met hun EDM zullen zij ongetwijfeld in het houten Colosseum geprogrammeerd worden. Ook staat er een flinke portie ska garant met de bevestiging van Babylon Circus. Hoewel hun nieuwste album wat te wensen overlaat, is de tienkoppige Franse band er eentje die je live gezien moet hebben.

Het festival lijkt nu nog ver weg, maar mocht je portemonnee het toelaten, koop dan nu alvast je ticket. Kaarten voor ‘The Island of Freedom’ gaan namelijk hard: op de eerste dag van de verkoop werden al meer tickets verkocht dan in de eerste drie maanden van de kaartverkoop voor Sziget Festival 2014. En dat terwijl het festival vorig jaar al zo succesvol bleek door voor het eerst uitverkocht te raken. Voor een impressie van vorig jaar kun je hieronder de aftermovie van 2014 bekijken.

Bovendien worden de tickets steeds duurder. De ‘early bird’-ronde voor de komende editie is helaas al voorbij, maar voor de tweede ronde geldt nog steeds een flinke korting van €40. Een zevendaags ticket voor Sziget Festival 2015 (incl. camping) kost tot eind april €229, terwijl een vijfdaags tickets (ook incl. camping) tot eind april €199 kost.

Nog even alle nieuwe namen op een rijtje:

Florence and the Machine – alt-J – Blasterjaxx – AWOLNATION – Jamie Woon – Fauve – José González – The Subways – Babylon Circus – Kadebostany

Uiteraard laten we het je weten wanneer er nieuwe namen bekend zijn!

Foto: Sziget.hu/Sándor Csudai