Doorgaan naar artikel
BenQ breidt collectie uit met XL2730Z gaming monitor
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

In het assortiment van BenQ waren al een aantal gaming monitoren beschikbaar. De collectie wordt uitgebreid met de BenQ XL2703Z, een 27 inch scherm met WQHD-resolutie.

Haarscherp en vloeiend gamen

De BenQ XL2730Z biedt een indrukwekkende WQHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels wat tot 77 procent meer ruimte op het bureaublad creëert. Gecombineerd met de gedetailleerdere beeldweergave heeft de speler zo altijd een doorslaggevend voordeel in het spel. De monitor is voorzien van de geavanceerde AMD FreeSync-technologie wat voor een vloeiende gameplay zorgt en synchroniseert de herhalingsfrequentie van de monitor met de video-uitgang van de grafische kaart. Door middel van deze technologie zijn schokkerige beelden, ook wel tearing-effecten genoemd, verleden tijd. Daarnaast worden de vertragingen tussen de muis en cursorbeweging aanzienlijk verminderd. De monitor is voorzien van een Low Motion Blur-technologie waardoor spelers zelfs in zeer snelle gamescènes geen last meer hebben van onscherpe effecten, maar zien vooral scherpe randen en dus levensechte bewegende beelden.

Benq XL2730Z

Gaming-functies

Voor de optimale gamingbelevenis is de BenQ XL2730Z uitgerust met een aantal gaming-functies waaronder de snelle refresh rate van 144Hz, een reactietijd van slechts 1 miliseconde GTG en een dynamische contrastverhouding van 12.000.000:1. Daarnaast is de monitor voorzien van de features Black eQualizer, Smart Scaling, Game Mode Loader en Game Mode to GO. Met deze laatste functie is het mogelijk de beeldscherminstellingen over te zetten op een USB-stick, zodat gamers zelfs onderweg toegang hebben tot hun favoriete displaymodi.

Ontwerp

De BenQ XL2730Z kan voor optimaal comfort voor lange gamesessies in hoogte worden versteld tot wel 140 mm en tot 20 graden omhoog of 5 graden omlaag worden gekanteld. Het scherm kan ongeveer 45 graden naar rechts en links worden gedraaid. De monitor kan ook verticaal worden gebruikt dankzij de geïntegreerde pivot-functie. Op de voet van de monitor is een afstandsbediening geplaatst waarmee snel geschakeld kan worden tussen de verschillende modi en menu’s.

benq xl2730z-2