Doorgaan naar artikel
3FM Awards 2015 breidt uit met het 3FM Awards Festival
Lorraine Joore
Lorraine Joore
Profiel

Op donderdag 9 april staat 3FM in het teken van de 3FM Awards. De radiozender zal dan voor de elfde keer de jaarlijkse radioprijzen uitreiken voor de beste Nederlandse popacts en artiesten, gekozen door de 3FM luisteraars. Dit jaar zullen de uitreikingen voor het eerst plaatsvinden in TivoliVredenburg in Utrecht. En er is nog een groot verschil: voor het eerst wordt de show ook uitgebreid met een festival.

Het grote evenement zal dit jaar uit twee onderdelen bestaan: een Awardshow en een festival. In de Vredenburgzaal vindt de Awardshow met de uitreikingen plaats. Dotan, Douwe Bob en Mister & Mississippi zullen hier optreden. In de Pandora en Ronda zalen van TivoliVredenburg zal het festivalgedeelte van start gaan. Hier zullen langere optredens plaatsvinden. Racoon, Kensington, Sunday Sun, Chef’Special, Typhoon en Sue the Night geven elk een optreden van zo’n 30 minuten. Vorig jaar werd al een beetje met het idee geëxperimenteerd door in het zaaltje naast de Westergasfabriek een live podium neer te zetten voor artiesten. Volgens radioDJ Michiel Veenstra bleek dit een groot succes, zoals in het radiofragment is terug te luisteren.

TivoliVredenburg biedt met de drie grote zalen de ideale locatie om beide onderdelen onder één dak te brengen. Wel is het zo dat je niet voor beide evenementen een kaartje moet kopen, de show vindt namelijk tegelijkertijd met de festivaloptredens plaats. Kaarten voor het 3FM Awards Festival zijn €17,50 en die voor de Awardshow zijn €12,50. Voor de kaartverkoop kun je hier terecht.

Op donderdag 12 maart maakt 3FM de nominees bekend. Vanaf dat moment stemmen luisteraars op hun favoriete Nederlandse artiesten. Voorafgaand aan de Awards show maakt 3FM de winnaars van de 3FM Serious Talent Award en de Schaal van Rigter bekend. De winnaar van de 3FM Serious Talent Award treedt op tijdens de 3FM Awards op 9 april.