Doorgaan naar artikel
Recensie: Samsung BD-H6500
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

Samsung biedt met de BD-H6500 meer dan alleen een Blu-Ray speler. De Smart TV-functie en de mediaspeler optie zorgt ervoor dat je zowat elk mediabestand kunt afspelen, of deze nu op een schijfje staat of je PC in het thuisnetwerk. Het beeld wordt in hoog kwaliteit naar je TV gestuurd en zorgt voor veel kijkplezier.

Elektronicagigant Samsung is vooral bekend van hun TV’s en Smartphones. Naast deze apparaten hebben zij nog veel meer in hun assortiment, waaronder de BD-H6500 Blu-Ray-speler.

bd-h6500 voorkant

Uiterlijk

Het eerste wat opvalt wanneer je de BD-H6500 uitpakt is dat hij erg licht en slechts vier centimeter hoog is wat erg smal is. Hierdoor is hij makkelijk in een TV-kastje te plaatsen. De reden dat de speler zo licht is, is dat hij voornamelijk bestaat uit licht glanzend plastic wat de speler een beetje goedkoop doet aanvoelen. De voorkant is voorzien van een disc-lade en één USB-poort om bijvoorbeeld een externe harde schijf aan te sluiten voor het afspelen van media. Hier tussenin is het display geplaatst waarom alles is af te lezen. De opvallend ronde afwerking op één van de hoeken valt goed samen met de knoppen die aan de bovenkant van de speler zijn geplaatst. Deze knoppen, die in een cirkel geplaatst zijn, zijn bedoeld om de speler te bedienen wanneer je geen afstandsbediening bij de hand hebt. De achterkant van de speler is alleen voorzien van de hoognodige aansluitingen. Zo is er een geïntegreerde stroomkabel aanwezig, een HDMI-poort, netwerkaansluiting en een optische-ingang voor een geluidsinstallatie. Dit zijn de basis aansluitingen die de speler nodig heeft, maar een eventuele extra HDMI-uitgang was misschien wel makkelijk geweest voor het geval dat je TV niet voldoende HDMI-poorten over heeft.

bd-h6500

Meer dan een simpele speler

Samsung heeft met de BD-H6500 een Blu-Ray speler op de markt gebracht die meer kan dan alleen maar een Blu-Ray afspelen. Naast dat de speler zowel 2D als 3D-films ondersteunt is deze ook voorzien van Smart TV-functie. Hierop zijn verschillende apps voor geïnstalleerd, waaronder Netflix en YouTube. Dit is een ideale oplossing voor als je geen Smart TV op je TV hebt. De vereiste internetverbinding kan middels de netwerkaansluiting of de ingebouwde WiFi-adapter tot stand worden gebracht. Naast de Smart TV-functie kan de speler ook als mediaspeler fungeren door bestanden via het thuisnetwerk af te spelen. Al deze mogelijkheden zorgt ervoor dat de BD-H6500 meerdere apparaten kan vervangen in je TV-meubel. De speler speelt zowat elk type media waaronder MKV, DivX, WMA, MP3, WMV, AVCHD, MKV 3D SBS. Zowel de bediening van het menu als het afspelen en starten van mediabestanden verloopt snel en soepel. Het menu is simpel opgezet waardoor iedereen wel zijn weg kan vinden. Naast de standaard apps is er ook een mogelijkheid om nieuwe apps te installeren zoals Spotify en RTL XL. Door de uitgebreide functies biedt de speler voor elke gebruiker een mogelijkheid om zijn favoriete media te bekijken of te beluisteren.

bd-h6500 smart

Scherp beeld

Bij het bekijken van een Blu-Ray zie je pas echt hoe scherp het beeld is wat de BD-H6500 levert. De speler is voorzien van een UHD Picture Processor waardoor de beelden worden opgewaardeerd naar 4K Ultra HD kwaliteit. Hiervoor dien je echter wel in het bezit te zijn van een 4K UHD TV. Desalniettemin biedt de BD-H6500 voldoende functies en stuurt deze de films in perfecte kwaliteit naar je TV. Alle kleuren worden helder en natuurlijk weergegeven. Dit geldt ook voor het afspelen van 3D-materiaal. 3D-films worden goed en helder weergegeven zonder enige vertraging of stotterend beeld. Naast dat de BD-H6500 goed beeld levert valt er ook weinig aan te merken op het gebied van audio. Door de HDMI-uitgang en de optische-uitgang kan een home cinema set worden aangestuurd die het geluid afspelen.