Doorgaan naar artikel
BenQ W1350 projector voor thuisbioscoop
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Om het succes van de BenQ W1300 voort te zetten hebben ze de BenQ W1350 op de markt gebracht. De nieuwe projector zou uitermate geschikt zijn voor het gebruik als thuisbioscoop.

BenQ wil met de nieuwe W1350 voortborduren op de succesvolle voorloper door onder andere gebruik te maken van Wireless Full HD. Het is hierdoor mogelijk om beelden te projecteren zonder dat er maar een kabel aan te pas komt. Het is zelfs mogelijk om 3D beelden te streamen. De WFHD heeft een bereik van wel 30 meter zodat het beeld ook in andere ruimtes kan worden getoond. Het beeld wordt verstuurd met een vertraging van maar liefst 1 milliseconde waardoor het nauwelijks merkbaar is. Dit is ook erg fijn wanneer je online games speelt zodat je niet vertragingen oploopt en hierdoor niet goed kunt spelen. De BenQ W1350 is uitgerust met met 10 watt luidsprekers die voor een goede geluidsprestatie zorgen. Het gebruik van losse speakers wordt hiermee overbodig. Door middel van een equalizer is het mogelijk om zelf de klanken naar wens aan te passen.

Voor het geval dat de BenQ W1350 niet recht voor het projectievlak staat beschikt de W1350 over een horizontale Keystone-correctie. Hiermee wordt het beeld goed en recht geprojecteerd, zelfs als de beamer niet recht voor het scherm staat. Bij de beamer wordt een 3D-bril geleverd om te kunnen genieten van Full HD 3D-beelden. Daarnaast beschikt de BenQ W1350 over Mobile High-Definition Link (MHL). Hiermee is het mogelijk om via de HDMI-poort beelden van je smartphone of tablet te streamen naar de W1350.