Doorgaan naar artikel
Recensie: De Sims 4 Aan het Werk
Romy Steiger
Romy Steiger
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

De Sims 4 Aan het Werk is de eerste betaalde uitbreiding van De Sims 4 en laat direct zien wat er van een uitbreiding verwacht mag worden. Dankzij de carrières maar vooral de winkels krijg je bijna meer gameplay voor je geld dan dat het originele spel biedt.

De Sims 4 Aan het Werk is het eerste betaalde uitbreidingspakket voor de gelijknamige game die september vorig jaar uitkwam. Biedt deze uitbreiding voldoende gameplay voor het bedrag dat je betaalt, of vallen de nieuwe banen toch een beetje tegen en kun je beter echt gaan werken?

Van bankzitter tot ervaren rechercheur

Eén van de nieuwe toevoegingen is dat je met je eigen sim mee kan naar zijn of haar werk. Dit kan met één van de drie nieuwe beroepen die standaard worden geleverd met het uitbreidingspakket. Er moeten misdaden opgelost worden, diagnoses worden gesteld en nieuwe uitvindingen gedaan worden. Bij het bijwonen van een werkdag van je sim kun je zelf bepalen wat je sim precies heel de dag uitvoert.

De Sims 4 Aan het Werk

Je kunt je sim heel hard laten werken of heel de dag een beetje laten lamballen op bijvoorbeeld het politiebureau en gezellig te laten kletsen met collega’s. Hierbij moet je er wel rekening mee houden dat je bij de laatste optie die dag geen boeven hebt gevangen en dus ook weinig  loon mee naar huis krijgt. Zo kun je zelf heel je werkdag samenstellen waardoor De Sims 4 Aan het Werk een stuk aantrekkelijker wordt om te spelen. Geen hele dagen meer wachten in de snelste speelstand totdat je sim weer thuiskomt, maar zelf bepalen hoe snel je sim promotie maakt. Mocht je op een dag geen zin hebben in het intensief begeleiden van je sim op zijn werk, wat aanvankelijk geen optie is omdat je loon dan te weinig is voor het levensonderhoud van je sim, dan kun je je sim net zoals vroeger zelf naar zijn werk sturen en toch goed betaald krijgen. Dit is ook een optie wanneer je meerdere gezinsleden hebt en je de aandacht een keer bij een andere sim wil leggen. Door deze keuze toe te voegen zorgt EA ervoor dat het leven van je sim nooit saai wordt en je genoeg afwisseling hebt. Deze afwisseling vind je ook terug in de loopbaan van je sim.

Naarmate je steeds meer kneepjes van het vak leert gaat de moeilijkheidsgraad omhoog. Zo kun je in het begin van de detectivecarrière alleen maar bewijs verzamelen en bij de eerste promotie krijg je al je eigen zaak toegewezen. Vooral wanneer dit gebeurt is het in het begin even uitproberen wat je precies moet doen om een zaak tot een goed einde te brengen, maar het feit dat niet alles in je schoot geworpen wordt, maakt het hele proces een stuk interessanter.

Je eigen winkel

Een andere extra optie is het beginnen van je eigen winkel. Wanneer je een kavel hebt aangeschaft met winkelrechten, kun je uit een aantal soorten winkels kiezen. Denk aan bijvoorbeeld een cupcakewinkel. Je hebt tevens de mogelijkheid goedlopende winkels over te nemen. Een winkel starten klinkt echter makkelijker dan het is, want wanneer je er geen aandacht aan besteed kun je ook gewoon verlies draaien.

Het maken van je eigen winkel biedt je ook de optie om je eigen voorwerpen te verkopen. Alleen daardoor al krijg je net zoveel gameplay als in het originele spel. Het enige nadeel is dat je wel veel geld nodig hebt, waardoor je al snel naar codes wilt grijpen in plaats van te wachten.