Doorgaan naar artikel
Sennheiser PC 363D
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

Door de ruime pasvorm van de Sennheiser PC 363D is hij geschikt voor elk hoofd en is zit erg comfortabel. Wat het geluid betreft heeft sennheiser het aardig voor elkaar. De hoge- en middentonen hadden wat meer ondersteund mogen worden door de bas, maar verder komt er super geluid uit de headset. Desalniettemin zijn er headsets die goedkoper zijn en vergelijkbaar geluidskwaliteit leveren.

Sennheiser heeft naast hun standaard audioapparatuur steeds meer gamingheadsets. Één van deze headsets is de Sennheiser PC 363D, een 7.1 surround headset voor de PC.

De Sennheiser PC 363D is een headset ontwikkeld voor de PC. Voor gaming headsets voor andere platformen als PlayStation of Xbox hebben zij andere geschikte modellen. De grote stevige doos waarin de headset wordt geleverd doet vermoeden dat er een grote headset in zit en bij het uitpakken blijkt dat ook niet minder waar te zijn. De grote oorstukken met daarop een flinke microfoon vallen direct op. Door de grootte moet voorkomen dat grote oren bekneld raken door de oorstukken. De flinke hoofdband is flexibel en past daardoor op elk type hoofd. Zowel de hoofdband als de oorstukken zijn voorzien van erg zacht kunststof wat zacht aanvoelt en rondom je oren goed afsluit. Helaas wordt het rondom je oren wel gauw warm door het materiaal. De headset zelf is gemaakt van plastic wat het ietwat goedkoop laat aanvoelen gezien de headset toch een adviesprijs heeft van 249,- euro.

sennheiser PC 363D

De geluidskwaliteit van de Sennheiser PC 363D is van hoog kwaliteit en levert scherp en duidelijk geluid. Tonen worden goed onderbouwd en zijn goed in balans, hoewel de bas iets voller had mogen zijn. Middels de bijgeleverde externe USB geluidskaart wordt een Dolby Pro Logic IIx virtual surround sound gecreëerd. Door een stukje software kan zelfs nog geschakeld worden tussen 2 of 4 kanalen, maar ook tussen 5.1 en 7.1 surround sound. Doordat het een virtueel surround sound is, is het minder nauwkeurig dan echte fysieke speakers in de 7.1-opstelling, maar toch is duidelijk hoorbaar waar het geluid vandaan komt.

sennheiser 363D

In vergelijking met sommige andere dure headsets bevat de Sennheiser PC 363D maar weinig knoppen waarmee je de headset kan bedienen. De enige aanwezige knop is die van het volume. Doordat er alleen maar een volume knop aanwezig is lijkt hij niet meer in huis te hebben dan een headset van 50,- euro. De Sennheiser PC 363D moet het voornamelijk hebben van zijn geluidskwaliteit en de luxe pasvorm. Ze zijn er wel in geslaagd om een goede headset te ontwikkelen met een goed geluid, maar het blaast je niet omver. Daardoor is de prijs van de headset te hoog voor wat het je biedt.