Doorgaan naar artikel
BOXBOY!
Kevin de Waal
Kevin de Waal
Profiel

Conclusie

BOXBOY! is een game waar je flink wat vrije tijd in kunt steken. Het spel is uitdagend en toch zijn de levels met enig denkwerk te halen. Klein minpuntje is dat er geen 3D-effecten inzitten.

Wil je voor een klein prijsje een puzzelgame kopen waar je zeker wat uurtjes in kwijt kan? Dan zit je bij BOXBOY! goed.
BOXBOY! gaat over een klein vierkant doosje dat op een vierkante planeet zit (hoe kan het ook anders). Op deze planeet is een komeet neergestort en door puzzels op te lossen kun je de gaten in de planeet opvullen en verder naar de volgende puzzelreeks. Dit verhaal is redelijk standaard, maar halverwege kom je toch een leuke plottwist tegen.

BoxBoy!_1

De puzzelreeksen bestaan uit zeven puzzels en deze reeksen, ook wel worlds genoemd, hebben allemaal hun verschillende eigenschappen. Denk hierbij aan lasers, spikes, portalen en kranen. Technieken die je hebt geleerd in een vorige world kunnen zeker van pas komen in en de volgende world.

Mocht je ergens toch vast zitten, dan kun je door middel van je Nintendo Play Coins hints krijgen. Deze hints zijn duidelijk en blijven voor een korte periode op het scherm staan. De Play Coins zijn een goede valuta hiervoor omdat deze gratis te verkrijgen zijn.

Toen ik begon met BOXBOY! en de eerste levels speelde vreesde ik dat het een kidsgame was met een niet al te hoge moeilijkheidsgraad. Nu ik eenmaal een flink stuk verder ben moet ik af en toe toch aardig nadenken, vooral om kronen te verzamelen. Deze kronen zorgen voor een perfect completion waardoor je in-game geld krijgt waarmee je wat extra dingen kunt kopen zoals andere gamemodes, costumes voor je personages, hulpboeken en soundtracks.

Jammer is dat BOXBOY! geen enkele 3D-effecten heeft. Ik snap dat het een 2D-platformer is maar door achtergrond toe te voegen en dan de 3D-functie van de 3DS aan te zetten zou het zeker een leuk effect kunnen bieden. Desalniettemin levert de game uren speeltijd. Het spel valt niet in herhaling en ik geniet ervan om bijvoorbeeld mijn tijd in de trein aan deze game te besteden.