Doorgaan naar artikel
Video: Feest der Zintuigen van Epson
Rik Duesmann
Rik Duesmann
Redactiemanager Muziek
Profiel

NWTV was aanwezig bij het Feest der Zintuigen van Epson. Tijdens de presentatie van de nieuwe technieken in hun beamers was er ook aandacht voor de mogelijkheden van deze beamers, bijvoorbeeld in de vorm van kunst.

Waar vroeger de Colour White Output  (CWO) bepaalde wat de beste beamer was, is dat door nieuwe technieken verschoven naar een balans tussen de CWO en Colour Light Output (CLO). Dit houdt in dat de beamer zowel wit als kleuren met dezelfde scherpte kan weergeven. Doordat vroeger de CLO een stuk lager lag waren de kleuren doffer en konden vaag overkomen. Daardoor kon een kleur als geel door een beamer weergegeven worden als mosterdgeel. Het doel van Epson was dan ook om de kleuren zo te tonen zoals ze daadwerkelijk geprogrammeerd waren. Dankzij de nieuwe chip in de beamers zijn ze daar zeer goed in geslaagd.

Naast de uitleg over deze nieuwe beamers was er ook een presentatie van de heren van Skullmapping. Middels beamers projecteren zij verhalen op muren en vloeren. Nadat ze de gehele oppervlakte waarop zij willen projecteren hebben gescand, gaan ze aan het werk om een verhaal te bedenken. Zo hebben ze al projecties gemaakt voor de Ronde van Vlaanderen en over de legende van Fiere Margriet in Leuven. Voor de bezoekers van het Feest de Zintuigen hadden de mannen van Skullmapping de projectie Le Petit Chef klaargezet.