Doorgaan naar artikel
Johans Hardwarehub: de Modobag
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week bespreken we de Modobag.

Of je nu op vakantie gaat of op zakenreis, je wilt toch relaxed reizen. Met de Modobag komt dit zeker in orde. Het is namelijk een koffer met een ingebouwde scooter en een bijbehorende accu. Het is voor de reiziger mogelijk om op de koffer plaats te nemen en met een snelheid van tot wel 15 kilometer per uur over het vliegveld te razen om zo bij je bestemde vlucht aan te komen. Met de ingebouwde accu is het mogelijk om een afstand af te leggen van maximaal 12 kilometer. Het idee heeft een beetje iets weg van een hoverboard, maar dan gecombineerd met je bagage en zit je erop.

De ingebouwde accu kan tevens worden gebruikt als oplaadstation voor je smartphone of tablet. Hiervoor is de Modobag uitgerust met twee USB-poorten. De Modobag biedt tevens de mogelijkheid om een simkaart te plaatsen om zo via GPRS je koffer in de gaten te houden. Erg handig wanneer je koffer zoekraakt of per abuis op een verkeerde vlucht wordt geplaatst. De Modobag beschikt over meerdere opbergvakken waar onder andere veilig een laptop of tablet in opgeborgen kan worden. De vakken zijn hier speciaal voor ontwikkeld en beschermen de apparatuur tegen beschadigingen.

Helaas weegt de koffer in lege toestand al 8,6 kilo. Hierdoor is de reiziger wel beperkt in hetgeen wat hij mee wil nemen, gezien er bij de vliegmaatschappij een limiet is ingesteld zonder dat je moet bijbetalen. De Modobag wordt verkocht voor de prijs van 995 dollar.