Doorgaan naar artikel
Dualshock 4 wireless adapter onthuld
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Sinds enkele maanden is het mogelijk om op je computer of laptop te gamen vanaf je PlayStation 4. Dit kan middels PS4 remote play. Middels de software die op de computer wordt geïnstalleerd kan verbinding worden gemaakt met de console. Vervolgens worden de games gestreamd naar je computer en kan je spelen op je monitor in plaats van de TV waar de PS4 op is aangesloten. Om het mobieler te maken heeft Sony de DualShock 4 Wireless adapter uitgebracht.

Voorheen konden gamers middels PS4 remote play alleen spelen wanneer ze de Dualshock 4 controller met een kabel aansloten op de USB-poort van de computer of laptop. Hierdoor hadden ze niet de vrijheid die ze met de console wel hebben om van een grotere afstand met een draadloze controller op de bank te zitten. Sony heeft hiervoor een oplossing ontwikkeld. Middels een draadloze adapter kan de controller draadloos verbinding maken met de computer of laptop om zo draadloos te kunnen gamen.

Daarnaast kan de Dualshock 4 wireless adapter tevens worden gebruikt voor PlayStation Now, de nieuwe streamingdienst van Sony. Middels PlayStation Now kunnen gamers games streamen zonder ze daadwerkelijk in huis te hebben of aan te schaffen. Abonnees betalen 16,99 euro per maand voor de dienst en gedurende de duur van het abonnement kunnen ze gebruik maken van honderden PS3-games. PlayStation Now is vanaf vandaag officieel actief in Nederland.

De draadloze adapter van Sony heeft een adviesprijs van 24,99 euro.