Doorgaan naar artikel
Deus Ex Mankind Divided
Aloys van Outersterp
Aloys van Outersterp
Voormalig hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

Deus Ex Mankind Divided biedt de speler veel gameplaymogelijkheden, maar kan hierdoor ook wat overweldigend zijn. Ook is de presentatie lang niet altijd vlekkeloos.

De Deus Ex-reeks is terug met Mankind Divided. Toch is de game van ontwikkelaar Eidos Montreal niet de enige titel die de serie dit jaar mag verwelkomen. Er is ook nog Deus Ex Go, een mobiele game die vorige maand verscheen voor iOS en Android.

Het is 2029, twee jaar na de gebeurtenissen in Deus Ex: Human Revolution. De acties van de mechanisch gemodificeerde mensen hebben hun invloed gehad op de wereld en er is sprake van ‘Mechanische apartheid’. Adam Jensen, een voormalig beveiliger met speciale mechanische verbeteringen, werkt nu voor een speciale tak van Interpol. Het is aan hem om mechanisch gemodificeerde terroristen op te sporen en uit te schakelen.

Deus Ex Mankind Divided

Deus Ex Mankind Divided blinkt vooral op gameplaygebied uit. De speler krijgt vele opties toegeworpen om de missies geheel naar eigen wens te voltooien. Dit zorgt er niet alleen voor dat er met meerdere speelstijlen van de game kan worden genoten, ook nodigt dit uit om de game een tweede keer uit te spelen. Om de game echt volledig te benutten is dit sowieso wel handig. Veel van de optionele missiedoelen kunnen namelijk niet achteraf worden gedaan; heb je eenmaal een gebied voltooid dan is er geen mogelijkheid om terug te keren. Ook mogen de opties weinig baten, de game zal hoe dan ook eindigen op meerdere cliffhangers.

Helaas weet de game de vele mogelijkheden ook niet altijd goed voor te leggen, waardoor het geheel voor de beginnende speler wat overweldigend kan zijn. Elementen worden bijna tegelijk geïntroduceerd en geven weinig tijd om ermee vertrouwd te raken. Aan de presentatie scheelt er dan ook wel wat. Vooral de cutscenes zijn erg saai en tevens voorzien van matig acteerwerk met ronduit slechte lipsynchronisatie. Dat de game grafisch ook niet bepaald van topniveau is doet je de cutscenes liever overslaan. Mankind Divided is op zijn best wanneer je je gewoon uit kan leven op de missiedoelen.