Doorgaan naar artikel
Logitech Prodigy G203
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

Logitech heeft inmiddels flink wat muizen uit de G-serie uitgebracht. De Prodigy-lijn richt zich meer op de budget apparatuur onder de gamers, maar moet toch kwalitatief goed zijn. Met de Logitech Prodigy G203 is dit zeker gelukt. De gebruikte materialen zijn van goed kwaliteit en bezorgt je veel klikplezier. Daarentegen is de muis erg standaard. Hoewel het mogelijk is om de knoppen naar wens in te stellen zijn er vaak maar twee knoppen die overblijven voor andere functies. Daarnaast is de muis erg licht van gewicht. Wellicht voor veel gamers iets té licht. Het toevoegen van de RGB-verlichting zorgt ervoor dat de muis toch wat meer uitstraling krijgt en toch luxe oogt.

Vele PC-gamers kennen de G-serie van Logitech. In deze G-serie wordt randapparatuur voor gamers ontwikkeld. Denk hierbij aan muizen, toetsenborden, headsets en nog veel meer. In deze serie hebben ze sinds kort ook de Prodigy modellen. Deze zijn tijdens de IFA enkele weken geleden aangekondigd. Onder de Prodigy-modellen valt een toetsenbord, headset en muizen. In deze review bespreken we de Logitech Prodigy G203, een compacte gamingmuis.

De Prodigy-serie is ontwikkeld voor gamers, maar met in het achterhoofd om het betaalbaar te houden. Het duurste onderdeel van dit moment uit de serie is de Logitech Prodigy G403 Wireless muis. Deze gaat voor ongeveer 120,- euro over de toonbank. Voor velen valt dit niet onder budget, maar in de gamingwereld lopen de prijzen nog wel hoger op. De G403 is er ook in een bekabelde versie, welke uiteraard een stuk goedkoper is. Daarnaast heeft Logitech ook de Prodigy G203, een standaard uitziende bekabelde muis.

Logitech Prodigy G203

De Logitech Prodigy G203 is een bekabelde muis en ontwikkeld voor gamers. De muis is vrij standaard en biedt niet echt veel extra wat knoppen betreft. Zo zijn de standaard linker- en rechtermuisknop aanwezig en het scrollwiel, wat ook kan worden gebruikt als extra knop door het wiel in te drukken. De zijkant is voorzien van twee extra knoppen welke standaard zijn geconfigureerd als “volgende” en “vorige” bijvoorbeeld bij het browsen. Verder vindt je vlak achter het scrollwiel een extra knop. Met deze knop is het mogelijk om snel tussen verschillende profielen te schakelen met elk zijn eigen DPI-instelling. Dit kan erg gemakkelijk zijn als je tijdens het gamen je muiscursor sneller wilt laten bewegen, met een kortere beweging. Je hoeft hiervoor niet uit je game, maar kun je dit direct doen tijdens het spelen. Veel gamingmuizen hebben een maximale DPI van 12.000. De Prodigy G203 heeft maximaal 6.000 DPI. Hoewel dit toch behoorlijk snel is, is dit voor sommige gamers geen optie.

Logitech Prodigy G203

Verder valt op dat de Logitech Prodigy G203 erg licht van gewicht is. Wanneer je graag werkt met een zwaardere muis, zal de G203 al gauw afvallen. Het is helaas ook niet mogelijk om de muis te verzwaren met gewichtjes om zo toch meer in te kunnen spelen naar behoefte van de gebruiker. De gebruikte kabel is een standaard rubberen kabel, geen gevlochten kabel zoals veel high-end muizen dat vaak hebben. Wat de vorm betreft heeft de muis een goed design. De muis is niet te groot en ook niet te klein, het design past precies in je hand. De gebruikte onderdelen zijn van goed kwaliteit zoals we dat van Logitech kennen. Zo beweert Logitech dat de onderdelen in de muis minimaal 10 miljoen muisklikken mee gat en maar liefst 250 kilometer af kan leggen voordat de onderkant begint te slijten. Of dit in de praktijk ook echt zo werkt zal nog moeten blijken, maar het is fijn om te weten dat Logitech vertrouwen heeft in hun materiaal.

Om toch een beetje in de gamewereld te blijven is het net als bij veel andere muizen van Logitech uit de G-serie, mogelijk om de aanwezig RGB-verlichting aan te passen naar eigen wens. Middels de Logitech Gaming Software kunnen maar liefst 16,8 miljoen verschillende kleuren worden ingesteld op het G-logo en de rand rondom de muis. Middels de software is het tevens mogelijk om de kleuren te synchroniseren met andere producten uit de G-serie. De verlichting blijft een persoonlijk iets, maar vele gamers lopen graag te showen met hun apparatuur en lampjes horen daar nu eenmaal bij.