Doorgaan naar artikel
Column: Kaartverkoop Pinkpop te laat? Zeker niet!
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Vandaag is kaartverkoop voor de edities van Best Kept Secret en Rock Werchter 2017 begonnen en er zijn zelfs al festivals, waaronder bijvoorbeeld Hurricane en Lowlands, die al langere tijd de kaartjes in de verkoop hebben. Onder het mom van, als je er niet op tijd bij bent is het geld al uitgegeven start de verkoop steeds vroeger. Mijn eerste Rock Werchter was in 2009 en toen startte de verkoop pas in maart. Mijn eerste meerdaagse festival was Hurricane 2004, maar ik durf niet meer te zeggen wanneer die kaartverkoop startte.

pinkpop01

Foto: NWTV: Jeffry van Geel

Toch is er één groot festival dat niet meegaat in deze hype. Een keuze die misschien in eerste instantie onverstandig lijkt. Mensen kunnen maar één keer hun geld uitgeven en wanneer Werchter een complete en goede line-up heeft, waarom dan wachten op Pinkpop? Toch bewijst Pinkpop de laatste jaren zelf al direct het ongelijk van deze theorie. Pinkpop is namelijk jaar na jaar direct op de dag dat de verkoop start uitverkocht. Natuurlijk zijn er veel minder combitickets verkrijgbaar, dan voor bijvoorbeeld Werchter. Maar door nu niet de aandacht op te eisen, maar op een later moment kunnen festivalgangers na het plunderen van hun rekening voor het eerste festival in november, nog een keer sparen voor kaartjes in maart.

kaartverkoop Pinkpop 2017

Foto: Sascha Teschner

Iedereen die dus denkt dat Pinkpop een onhandige en onlogische keuze maakt, heeft het wat ons betreft helemaal mis. Pinkpop 2017 wordt hoe dan ook weer een feestje. En juist door de kaarten niet nu maar pas in maart te verkopen biedt het liefhebbers de kans om meerdere festivals te bezoeken. Daarnaast is de line-up natuurlijk van nog geen enkel festival compleet en alhoewel bij de meeste festivals bezoekers de kans niet krijgen om daar op te wachten, biedt Pinkpop die wel. Want 8 maart, drie dagen voor de kaartverkoop, wordt zoals altijd de bijna volledige line-up bekend.

pinkpop03

Foto: Sascha Teschne
De kaartverkoop van Pinkpop 2017 is dus nog wel even weg, maar wij vinden dat niet erg en wachten rustig tot de spaarpot in maart weer heerlijk vol is.