Doorgaan naar artikel
Review: R7800 Nighthawk X4S
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

De R7800 is een nieuwere en betere versie van de X4 R7500. Deze nieuwe router is natuurlijk veel sneller, maar de verbetering zit hem vooral in het bereik; het Wi-Fi-signaal komt namelijk veel verder. Wanneer de router in het midden van het huis staat, kan deze meestal het hele huis van signaal voorzien zonder dat het instabiel wordt.

Als één ding duidelijk is, dan is het dat de router snel is. Bijvoorbeeld het delen van bestanden of een back-up van de opslag via het netwerk terugzetten is in een mum van tijd gedaan.

r7800

Dat de router voor meerdere apparaten tegelijkertijd geschikt is, komt door de MU-MIMO-technologie. Normaal verbindt een router zich met één apparaat en kan maar één request per keer afhandelen. Dankzij MU-MIMO kan de R7800 meerdere apparaten tegelijk bedienen van Wi-Fi. Dit is vooral in stabiliteit en snelheid terug te zien.

De router biedt naast de functie van internet-apparaat, ook andere netwerkfuncties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan opslag en printen. Mede dankzij de eSATA en USB 3.0-poorten is dit mogelijk. Daarnaast is de router ook voorzien van verschillende lan-poorten en afneembare antennes.

r7800_back_transparent

Een stuk lastiger voor de beginnende gebruiker, is het menu van de router. Een ervaren ICT’er zal hier geen moeite mee hebben, maar iemand die voor het eerst een router instelt, zal dit niet direct makkelijk kunnen doen. Een ervaren gebruiker zal zelfs verschillende opties missen. Het voordeel is wel dat aansluiten kan zonder enige ingewikkelde installatie.

Voor 200 euro heb je de R7800 in huis. Dit mag misschien als een hoge prijs klinken, maar voor gamers is het apparaat zeker het aanschaffen waard aangezien je zonder enige vertraging verbinding kunt maken met het internet, een belangrijk aspect voor de online gamer.