Doorgaan naar artikel
Silence trailer toont nieuwe film Martin Scorsese
Feargal Agard
Feargal Agard
Profiel

In de Silence trailer krijgen we een eerste blik op regisseursMartin Scorsese’s nieuwste film. Een historische drama gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1966 door Shūsaku Endō. Het scenario is geschreven door Jay Cocks en beroemde acteurs Andrew Garfield (The Amazing Spider-Man 2), Adam Driver (Star Wars: The Force Awakens), Liam Neeson (The Huntsman: Winter’s War), Tadanobu Asano en Ciarán Hinds verschijnen in de film.

Silence vertelt het zeventiende-eeuwse verhaal van twee Portugese jezuïet priesters, Sebastião Rodrigues (Andrew Garfield) en Francisco Garrpe (Adam Driver). Zij reizen naar Japan om hun mentor, vader Cristóvão Ferreira (Liam Neeson) te vinden. Tijdens hun reis worden ze geconfronteerd met keiharde vervolging in de vorm van geweld, maar ze zijn vastbesloten om te bewijzen dat hun mentor geen apostasie heeft gepleegd. Ondanks het feit dat hij het door foltering zou hebben opgegeven. Het is een tijd dat het christendom een geheel nieuw geloof was in Japan. Het katholieke geloof werd toen beschouwd als een vijandig buitenlands geloof dat de Japanners probeerde over te nemen. Vandaar dat vele Rooms Katholieken daar hun geloof verscholen -deze werden Kakure Kirishitan (“Verscholen Christenen”) genoemd- met name na de ‘Shimabara rebelie’ (1637-38) die gericht was op de Tokugawa-shogunaat. De vraag is alleen of de priesters het zelf zullen vol houden. Gaat het hen lukken om hun mentor te vinden? En kunnen zij de Japanse katholieken versterken in hun geloof?

De film is Niet geschoten in Japan, maar in Taipei, Taiwan. De beelden in de trailer tonen aan dat we wellicht kunnen uitkijken naar een nieuw meesterwerk van de beroemde regisseur Martin Scorsese. Hoge drama, adembenemende beelden en flinke spanning.

Silence draait komende kerst 2016 in de bioscoop.