Doorgaan naar artikel
Kings of Leon op Rock Werchter donderdag
Rik Duesmann
Rik Duesmann
Redactiemanager Muziek
Profiel

Het is de zoveelste grote naam die het festival bekend maakt. Vandaag werd namelijk duidelijk dat Kings of Leon op Rock Werchter staat. Sinds de verkoop vorige week zaterdag startte heeft de organisatie alweer twee grote Amerikaanse bands aan de line-up toegevoegd. Naast Kings of Leon werd eerder week ook Blink 182 op het affiche gezet.

Kings of Leon brachten dit jaar alweer hun zevende album uit. Het album ‘Walls’ zorgde voor de eerste keer dat ze met een album op plek 1 stonden in de Amerikaanse hitlijsten. In Nederland kwam het album tot plek 2.

Tot nu toe zijn er al zeven bands bekend. Op de donderdag staat naast de Kings of Leon ook de Canadese band Arcade Fire op het podium. Voor de vrijdag is alleen Radiohead onthuld. De zaterdag heeft met 3 namen al de ‘meeste’ vorm gekregen. System of a Down, Blink 182 en Linkin Park staan namelijk op die dag op Rock Werchter. De zondag wordt afsloten door de heren van Foo Fighters. Opvallend is dat er tot nu toe alleen grote bands zijn geboekt voor het festival.

De kaartverkoop is inmiddels al gestart en tickets zijn te koop op de website van Rock Werchter. De 4 dagen kaart kost 236 euro. Een dag pas gaat voor 100 euro over de toonbank. Het festival vindt plaats van 29 juni tot en met 2 juli 2017.