Doorgaan naar artikel
Alt-J op Rock Werchter 2017
Rik Duesmann
Rik Duesmann
Redactiemanager Muziek
Profiel

Nieuwe namen voor Rock Werchter volgen elkaar in een rap tempo op. Vandaag werd bekend dat Alt-J op Rock Werchter staat. De Britse indierockband zal op zondag 2 juli spelen in Werchter. De afgelopen dagen is Alt-J bezig met het bekendmaken op welke festivals ze spelen. Nu is het dus hopen dat ze binnenkort ook Nederlandse festivals gaan aankondigen. Dit kan voordat het festival zelf de namen aankondigt, want Rock Werchter zelf moet de band nog bevestigen.

Eerder kondigde Rock Werchter al 7 grote namen aan. Namelijk Foo Fighters, Linkin Park, Radiohead, System of a Down, Arcade Fire, Blink 182 en eerder deze week Kings of Leon. De line-up is daarmee nog lang niet klaar en zal dus de komende tijd met veel bands worden aangevuld. Tickets voor Rock Werchter zijn al te koop! Via de website van Rock Werchter zijn zowel weekend als dagkaarten te koop. Dagkaarten kosten 100 euro per stuk en voor 4 dagen Rock Werchter betaal je 236 euro. Het festival duurt van 29 juni tot en met 2 juli 2017.

Alt-J stond eerder al op de grotere Nederlandse festivals met hun eerste album ‘An Awesome Wave’. Dat album werd in 2012 door 3voor12 uitgeroepen tot beste album van het jaar! Datzelfde jaar stonden ze ook op Lowlands en Into The Great Wide Open. Een jaar later stonden ze op het toen nieuwe festival Best Kept Secret.

Tijdens hun verblijf op Vlieland voor Into The Great Wide Open gaf Alt-J ook een prachtige 3voor12 sessie bij de aankomstplaats van de veerboot.