Doorgaan naar artikel
Imagine Dragons op Rock Werchter donderdag
Rik Duesmann
Rik Duesmann
Redactiemanager Muziek
Profiel

Het is alweer de negende naam voor het Festival. Dit weekend werd bekend dat Imagine Dragons op Rock Werchter staat. De Amerikaanse rockband staat op de eerste dag van het Belgische festival samen met Arcade Fire en Kings of Leon. Dat betekent dus veel gitaren op de Werchter donderdag. De band ,die vorig jaar al de Ziggo Dome uitverkocht, heeft in korte tijd een geweldige liveact opgebouwd en is daarmee geliefd op de festivals.

Rock Werchter heeft dit jaar al een blik met grote namen open getrokken. Want voor de andere dagen is bekend dat Blink 182, Radiohead, Linkin Park, System of a Down, Alt-J en de Foo Fighters op het festival staan. Met zo’n groot aantal headline-waardige bands is de vraag hoe andere festivals gaan concurreren met Rock Werchter. Kaarten voor het 4-daagse festival zijn afgelopen maand in de verkoop gegaan. Een combiticket kost 236 euro en voor een enkele dag betaald men 100 euro.

Zowel in 2013 als 2014 stond Imagine Dragons op Lowlands. Tijdens het laatste concert stonden de mensen tot buiten de Alpha om de band te zien.