Doorgaan naar artikel
Equals
Aloys van Outersterp
Aloys van Outersterp
Voormalig hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

Science-fiction-film Equals gaat over een maatschappij zonder emoties en laat hiermee ook de kijker onberoerd.

Equals is nu te koop op DVD.

Hoewel de naam van Drake Doremus doet vermoeden dat hij een personage uit Harry Potter is, heeft hij al een aardige carrière als filmregisseur. Zijn grootste hit was het romantische Like Crazy uit 2011. Reden genoeg om het weer met een romantische invalshoek te proberen, al is de setting van science-fiction-film Equals wel totaal anders.

Hoewel Kristen Stewart door haar stoïcijnse blik in de Twilight-films lange tijd niet serieus werd genomen, heeft ze sindsdien aangetoond zeker een capabel actrice te zijn. Het idee van Kirsten Stewart in een film over mensen zonder emoties lijkt dan ook het onderwerp van een meme uit 2010, ze krijgt niet echt de kans om haar kwaliteiten te tonen. Nicholas Hoult krijgt iets meer ruimte, maar weet hiermee ook niet veel interesse op te wekken. Af en toe komt er een interessant vraagstuk voorbij over de zin van het leven zonder emoties, maar hier wordt verder te weinig mee gedaan.

De problemen liggen vooral in de saaie opzet. De setting is niet echt interessant en hebben we in films als The Island al veel beter uitgevoerd zien worden. Dit komt ook door de saaie vormgeving; de hele film is voorzien van een dominant blauw filter en ook het camerawerk is erg zakelijk en emotieloos. Naarmate het verhaal vordert en er wat meer gevoelens naar boven komen wordt de film interessanter, maar dan is het eigenlijk al te laat.