Doorgaan naar artikel
Denon AH-GC20
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

Het hoogwaardige kwaliteit, de draadloze functionaliteit en de aanwezige noise cancelling zorgt ervoor dat er wel een relatief hoog prijskaartje is gekoppeld aan de Denon AH-GC20. Zo is de adviesverkoopprijs ongeveer 300,-, maar met enig zoekwerk kom je ze al tegen voor wat minder. Desondanks is het totaalplaatje zijn geld zeker waard. Door een stukje technologie kan je je vrijwel compleet afsluiten van de buitenwereld en ben je in het bezit van een sterk stukje techniek.

Denon is een fabrikant die audio-apparatuur in allerlei vormen en maten ontwikkelt. Denk hierbij aan speakersystemen, versterkers en hoofdtelefoons. Onder de hoofdtelefoons is er bijvoorbeeld de Denon AH-GC20. Dit model beschikt over enkele leuke features, waaronder een draadloze verbinding en noise cancelling.

Na het uitpakken tref je enkele dingen aan, zoals een oplaadkabel, verloopstekkers en opberghoes met daarin de netjes opgevouwen hoofdtelefoon. Dit geeft direct aan dat de Denon AH-GC20 niet veel ruimte in beslag neemt en ook veilig vervoerd kan worden.

Denon AH-GC20

Als we de hoofdtelefoon van dichterbij bekijken kan al gauw vastgesteld worden dat we hier te maken hebben met een degelijk model dat zeker tegen een stootje kan. De oorstukken zijn middels een aluminium hoofdband met elkaar verbonden. Dit geeft zorgt naast stevigheid ook voor een strak designn. De hoofdband zelf is, evenals de kussens van de oorstukken, voorzien van kunstleder.

De buitenkant van de oorstukken zijn voorzien van matzwart kunststof. Het geheel weegt, inclusief de aanwezig accu, slechts 280 gram. Dit zorgt er tevens voor dat het draaggewicht minimaal is en de Denon AH-GC20 vrijwel ongemerkt uren gedragen kan worden.

Denon AH-GC20

Beide oorstukken zijn voorzien van een microfoon waarmee eventueel telefoongesprekken gevoerd kunnen worden wanneer de Denon AH-GC20. Gesprekken kunnen worden beantwoord zonder dat je smartphone uit je broekzak gehaald hoeft te worden. Middels een simpele druk op de aanwezige knop op je linker oorschelp neem je direct het gesprek op. De rechtoor schelp is voorzien van enkele andere knoppen; zo is er een volumeknop aanwezig en een schuifachtige knop waarmee mediafuncties als afspelen, pauzeren en volgende kunnen worden geactiveerd. Echter is het op het eerste oog geen aan- uitknop aanwezig. Deze zit gekoppeld aan de play/pause-knop, die voor enkele seconden ingedrukt moet worden. Dit is tevens de knop waarmee bluetoothparing tot stand gebracht kan worden.

Verder is er nog een knopje met de tekst ‘NC’ aanwezig. Hiermee kan de noise cancelling worden aan- of uitgezet. Wanneer dit is ingeschakeld heeft dit direct een invloed op je oren. Hiermee wordt bijzonder veel omgevingsgeluid weggefilterd.  Dit is duidelijk merkbaar zelfs wanneer er geen muziek wordt afgespeeld. In combinatie met je favoriete afspeellijst krijg je vrijwel niets meer mee van je omgevingsgeluiden; een verademing in rumoerige omgevingen.

denon ah-gc20

Het volledig afsluiten van de omgeving komt mede door het krachtige geluid dat de Denon AH-GC20 produceert. Dit geldt voor zowel de hoge, midden als lage tonen. Het geluid komt haarscherp over en blijft zo zelfs wanneer het volume flink wordt opgeschroefd. Dit alles wordt ondersteund door een krachtige bas. Maar deze is niet te overheersend, zodat het niet teveel doordreunt en de andere tonen als het ware wegdrukt. De zachte oorkussens sluiten goed af waardoor er vrijwel geen klanken ontsnappen, wat overigens ook wel fijn is voor je medemens.