Doorgaan naar artikel
Storks
Aloys van Outersterp
Aloys van Outersterp
Voormalig hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

Nicholas Stoller en Andy Samberg maken van Storks een film die niet alleen leuk is voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Inhoudelijk valt het wel iets tegen.

Storks is nu te koop op Blu-ray, 3D Blu-ray en DVD.

Het aantal grote spelers op het gebied van computeranimatiefilms lijkt nog steeds te stijgen. Warner Animation Group, onderdeel van Warner Bros., deed in 2014 met The Lego Movie ook een duit in het zakje. Met Storks proberen ze dit succes een vervolg te geven.

Terwijl de ooievaars zich vroeger bezighielden met het bezorgen van baby’s, doen ze nu de pakketbezorging van een grote webwinkel. Topwerknemer Junior (Andy Samberg) hoopt uit te groeien tot baas van deze onderneming. Hiervoor krijgt hij een belangrijke opdracht van werkgever Hunter (Kelsey Grammer). Junior moet zorgen Tulip, een meisje dat achttien jaar geleden is achtergebleven, haar eigen weg gaat. Maar wanneer er per abuis weer een baby-bestelling verschijnt moeten Tulip en Junior samenwerken om de fout te herstellen.

 

Storks

Foto: Warner Bros.

Waar de LEGO-films gebruiken maken van een stop-motion-achtige vormgeving, is Storks meer een traditionele computeranimatiefilm. Het uitbundige kleurgebruik en de personages zullen kleine kinderen zeker aanspreken, volwassenen moeten het vooral hebben van de humor. Storks is geschreven en geregisseerd door Nicholas Stoller (Bad Neighbours, Forgetting Sarah Marshall), iemand die niet echt ervaring heeft met animatiefilms. Zijn samenwerking met animator Doug Sweetland (Finding Nemo, Toy Story) heeft een relatief frisse kijk opgeleverd. De veelal droge komedie is ideaal geschikt voor volwassenen, zonder ongepast te worden.

Dit komt ook door de leuke hoofdrol van Andy Samberg (Hotel Transylvania, Popstar) en grappige bijrollen van onder andere komedieduo Keegan-Michael Key & Jordan Peele (Key & Peele). Inhoudelijk stelt de film wel wat teleur. Naast een wat simpele boodschap over het belang van vrienden en familie het kroost er weinig les uit te trekken. Toch zal Storks vooral leuk zijn voor de kinderen die een klein broertje of zusje onderweg hebben. Een prima animatiefilm waar zowel jong als oud plezier uit moet kunnen halen.