Doorgaan naar artikel
Johans Hardwarehub: iKeybo
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de iKeybo.

Iedereen verstuurd weleens een berichtje of mailtje met zijn of haar smartphone. Er zijn zelfs gebruikers die alleen maar naar het scherm staren en vliegensvlug complete verhalen weten te typen. Om het nog sneller en makkelijker te maken is de iKeybo ontwikkeld. Het Taiwanese bedrijf Serafim Technologies bedacht de iKeybo om de smartphonegebruikers een optie te bieden om sneller en makkelijker berichten te typen, waar je ook bent.

De iKeybo maakt middels bluetooth verbinding met je smartphone of tablet en projecteert vervolgens een vrij groot virtueel toetsenbord. Het stukje techniek is een vrij compact blokje waarop je device geplaatst kan worden. Vervolgens zal het toetsenbord, waarmee de gebruiker berichten en e-mails kan typen alsof hij een normaal toetsenbord gebruikt, op de ondergrond worden geprojecteerd. Het zal natuurlijk wel even wennen zijn gezien het oppervlakte voornamelijk erg hard zal zijn en niet veel zal meegeven. Dit heb je bij een standaard toetsenbord wel, je zal zo minder het gevoel hebben dat je de juiste toets indrukt.

Naast een toetsenbord kan de iKeybo ook een piano projecteren waarmee de muzikanten onder ons daadwerkelijk kunnen spelen en hun eigen stukken kunnen componeren. Het is overigens ook mogelijk om met de toetsen bas, gitaar en drums te spelen. De aanwezige batterij zorgt ervoor dat er maar liefst tien uur lang geprojecteerd kan worden voordat hij opnieuw opgeladen moet worden.

De iKeybo is als kickstarter-project opgestart waarbij geïnteresseerde kunnen investeren in het verder ontwikkelen en op de markt brengen van dit stukje techniek. Serafim Technologies had het doel opgesteld van 50.000 dollar, maar heeft inmiddels bijna 180.000 dollar binnengehaald.

Wat de prijs en levertijd van de iKeybo zijn is helaas nog niet bekend.