Doorgaan naar artikel
Vijf nieuwe toevoegingen voor Rock Werchter line-up
Rik Duesmann
Rik Duesmann
Redactiemanager Muziek
Profiel

Een week geleden maakte de organisatie al vijf nieuwe namen bekend en ook deze keer zijn er vijf nieuwe acts voor de Rock Werchter line-up. Deze keer zijn Royal Blood, Bonobo (live), White Lies, Agnes Obel en de Belgische band Bazart toegevoegd. Zo komt er steeds meer variatie in de line-up van Rock Werchter. Waar de eerste namen voornamelijk headliner rockbands waren zien we in de lading namen van deze en vorige week een grotere verscheidenheid.

Zeker Agnes Obel biedt tussen al het gitaargeweld een welkome rust. De Deense singer-songwriter heeft zeker in België een grote fan schare, want naast faam in haar geboorteland behaalde ze ook twee nummer #1 notities met haar platen bij onze zuiderburen.

Ook de heren van Bazart hebben inmiddels een fan schare waar je u tegen zegt. De Vlaamse indie-pop groep verkoopt met gemak de grotere zalen in België uit. In Nederland begint de band langzamerhand de fans voor zich te winnen. Afgelopen november toerde de band door Nederland en alle shows waren zo goed als uitverkocht. Hun hitsingle “Goud” deed het al goed in Nederland en tijdens de shows heeft Bazart nog meer zielen voor zich gewonnen.

De White Lies kennen we voornamelijk nog van hun eerste hit Farewell to the Fairground. Dankzij dat succes schopte de band het tot het hoofdpodium van Pinkpop en stonden ze ook op Lowlands. In 2014 stond White Lies voor het laatst op Rock Werchter. Toen revancheerde de band zich voor hun matige optreden uit 2009. Ondertussen hebben de Londense heren een stuk meer materiaal om uit te kiezen en is hun show sterk verbeterd.

De kaartverkoop voor Rock Werchter is al een tijdje bezig. De laatste dagtickets voor de zaterdag gingen deze week over de toonbank. Weekendtickets en kaarten voor de andere dagen zijn nog wel verkrijgbaar. Rock Werchter duurt van 29 juni tot en met 2 juli 2017.