Doorgaan naar artikel
Johans Hardwarehub: glutentest Nima controleert je eten
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de glutentest Nima.

Het bedrijf 6SensorLabs uit San Francisco heeft een stukje hardware ontwikkeld dat erg goed van pas kan komen voor mensen met een gluten allergie. Het bedrijf heeft namelijk Nima ontwikkeld, een driedelige sensor waarmee eenvoudig gemeten kan worden of er gluten in je voedsel zit. De ontwikkelaars kampen zelf ook met het probleem om gluten te vermijden en willen hiermee de medemens ondersteunen om dit makkelijker te kunnen doen in het dagelijks leven.

De driedelige sensor maakt gebruik van een scheikundige test die op eten toegepast kan worden. De uitslag kan daarna eenvoudig op de Nima app worden bewaart en eenvoudig worden gedeeld. In de app is tevens te lezen wat bevindingen zijn van andere gebruikers over bepaalde restaurants. De app is ook een goed middel om je in contact te brengen met andere mensen die ook glutenintolerant zijn.

Capsules

De Nima is een klein apparaatje wat makkelijk in de palm van je hand past. Het geeft binnen enkele minuten een uitslag, het enige wat je hiervoor hoeft te doen is wat voedsel in de capsule te stoppen. De Nima is voor 279 dollar te koop en wordt standaard geleverd met drie capsules. Wanneer de capsules op zijn kun je ze los bijkopen in setjes van twaalf stuks. Echt goedkoop zijn ze echter niet. Ze worden namelijk verkocht voor bijna 73 dollar per set.

Of de Nima ook in Europa geleverd zal worden is helaas niet bekend.