Doorgaan naar artikel
Grote lading nieuwe namen voor Paaspop 2017
Rik Duesmann
Rik Duesmann
Redactiemanager Muziek
Profiel

Nieuwe namen voor Paaspop komen altijd in grote groepen, zo ook nu weer. Met 23 nieuwe acts krijgt de line-up steeds meer vorm. Paaspop weet elk jaar weer te bewijzen dat ze precies weten welke acts populair zijn op het moment. Nu keer heeft het festival naast Kris Kross Amsterdam ook een groot aantal andere Nederlandse acts toegevoegd die zich bewezen op Noorderslag.

Linde Schöne werd vooraf al getipt voor Noorderslag. De zangeres, die Nederlandstalige r&b maakt, kwam achteraf ook voor in de top 25 van 3voor12.  Maar boven haar in die top 25 eindigden nog drie acts die Paaspop bekend maakte voor dit jaar. Al twee jaar op rij weet Canshaker pi indruk te maken op Noorderslag en in 2016 hebben ze al op veel festivals gestaan. Met de Amsterdamse band erbij heeft de organisatie weer de nodige Nederlandse rock in huis gehaald.

Hiphop heerst

Vorig jaar had Paaspop al eens bewezen dat hiphop en festivals een combinatie is die werkt. Volle tenten bij Rico & Sticks en Woodie Smalls. De koning van vorig jaar was de Britse Stormzy in een uitpuilende Roxy. Daarom is het niet meer dan logisch dat de organisatie goed gekeken heeft naar hiphop-artiesten op Noorderslag. Yung Internet rapt over het Amsterdamse uitgaansleven met de daar bijbehorende drugs. Klinkt gangster, maar het hele idee van rappen begon puur als een grap. Toch is de rapgroep na vier succesvolle ep’s zeker serieus te nemen.

De tweede act die Paaspop bevestigde is SMIB. De nummer 1 op Noorderslag volgens 3voor12. De Amsterdamse hiphopper uit de Bijlmer lieten laatst de gemoederen nog spreken toen ze bij De Wereld Draait Door op de tafel van Mathijs sprongen. Het leverde gouden televisie op waarin Akwasi helemaal meegaat in de vibe van de heren en Mathijs maar wat ongemakkelijk meeknikt. Maar het beeld is precies wat SMIB is. De rappers breken elk concert de tent af! Jongeren zullen SMIB weten te vinden op Paaspop terwijl de ouderen er waarschijnlijk zo voorbij lopen.

Verder zijn er nog een heleboel andere acts toegevoegd. Voice of Holland-coach Waylon, Black Foxxes, Kyle Gass Band, Les Truttes, het Nederlandse talent Paul Sinha, Undeclinable Ambuscade, VANT, Enge Buren, Sigma DJ set, Bohemian Betyars en Russkaja. Daarnaast zal Vunzige Deuntjes de host zijn op de zaterdagavond in de Roxy. Het gehele blok is ook meteen maar bekend gemaakt. Tijdens de sessie zien we ChildsPlay, Jack Jameson, Jayh, Alamaison, Fano en Chamireaux MC.

Eerder waren onder andere Kraantje Pappie, Chef’Special, Hans Teeuwen, Anouk, Broederliefde, Crystal Fighters, Di-Rect, Doe Maar, Joris Voorn, dj legende Joost van Bellen, Kensington, Matt Simons, Sevn Alias, Tom Odell en UB40 bevestigd voor Paaspop. De gehele line-up is te vinden op de website van Paaspop.

Het festival vindt plaats van 14 tot en met 16 april 2017 op het evenementen terrein in Schijndel.