Doorgaan naar artikel
Nieuwe bevestigingen voor Rock Werchter
Rik Duesmann
Rik Duesmann
Redactiemanager Muziek
Profiel

In rap tempo komen de nieuwe bevestigingen voor Rock Werchter binnen. Vorige week waren het onder andere White Lies en Royal Blood en eerder deze week hitmachine The Chainsmokers. Dit keer zijn er zes nieuwe namen voor het Belgische festival.

Met hun wereldhit ‘Plage‘ was het begin voor Crystal Fighters direct hun hoogtepunt. Maar de Spaans/Brits/Amerikaanse band is dankzij een goed tweede album en sterke optredens een gewilde band geworden voor elk festival. De combinatie van elektronische muziek en traditionele Baskische folk zorgt op elk festival voor een opzwepend en intens concert.

De van oorsprong Britse zanger Benjamin Clementine liep op jonge leeftijd weg van huis en zocht zijn heil in Parijs. Daar overleefde hij in de metro totdat een horeca ondernemer zijn talent ontdekte. Zijn debut album At Least For Now (2015) is een succes in Frankrijk en Benjamin wint in Groot Brittannië de Mercury Music Prize voor beste album. Nu twee jaar later toert hij langs de festivals en doet hij naast Rock Werchter ook Down The Rabbit Hole aan. Vorig jaar was hij al in Nederland en trad hij tijdens koningsnacht op met het Koninklijk Concertgebouworkest. Benjamin Clementine’s muziek bestaat uit zijn herkenbare stem waarin zijn emoties duidelijk naar voren komen begeleid door zijn eigen pianospel. Zeker tussen de vele rockbands die dit jaar op Rock Werchter staan in Benjamin een heerlijke toevoeging.

Ook het solo project van Balthazar frontman Maarten Devoldere staat dit jaar op Rock Werchter. Met Warhaus maakt Devoldere zo benoemde grotestadmuziek. Zijn eerste album ‘We Fucked a Flame into Being‘ is een combinatie tussen Nick Cave, Leonard Cohen en Serge Gainsbourg. Begin September stond Warhaus al op Into The Great Wide Open waar het publiek uitermate enthousiast was over het project van Devoldere. Dat Warhaus op Rock Werchter staat was te verwachten. Zijn singles staan maandenlang in de hitlijst van Studio Brussel en met zijn jarenlange ervaring met Balthazar is het debut van Warhaus er een met internationale klasse.

Dat de kandidatuur van Trump iets goed zou brengen had niemand verwacht. Maar dat is toch gebeurd! Namelijk in de vorm van Prophets of Rage. De supergroep bestaat uit alle leden van Rage Against The Machine, met uitzondering van de zanger, B-Real van Cyprus Hill en Chuck D en DJ Lord van Public Enemy. Hoewel hun missie niet geslaagd is komen de heren toch hun afkeer tegen Trump hoorbaar maken in België. Dankzij de supercombinatie heeft de band genoeg materiaal met hits als Insane in the Brain, Fight the Power en Killing in the Name.

Verder heeft Rock Werchter ook bluesrock van Kaleo en de indierock van The Kills toegevoegd. Genoeg om naar uit te kijken dus! De volledige line-up vind je hier.

Kaartverkoop

De kaartverkoop is al een tijdje onderweg en alle tickets voor de zaterdag zijn al uitverkocht. Voor de andere dagen en weekendtickets zijn nog wel te verkrijgen via de website van Rock Werchter. Het festival in Werchter, België duurt van 29 juni tot en met 2 juli 2017.