Johans Hardwarehub: Piaggio Gita

Johan van de Westerlo, 14 februari 2017
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week is dat de Piaggio Gita.

De bekende Italiaanse scooterfabrikant Piaggio is aan de slag gegaan met een ander soort vervoersmiddel. Daarom hebben ze de Gita Smart Cargo Vehicle ontwikkeld. Deze robot is een vervoersmiddel niet zozeer voor jezelf maar voor je bagage. Je vult hem met de bagage die je wilt meenemen en vervolgens zal Gita je volgen waar je heen gaat. Dit is ideaal voor wanneer je met flink wat boodschappen uit de supermarkt komt. Je loopt naar huis en je wordt gevolgd met al je boodschappen zonder dat je er ook maar iets voor hoeft te doen. Het is overigens ook mogelijk om spullen te (laten) bezorgen.

Middels de aanwezige camera kan de Piaggio Gita ten alle tijden worden gevolgd. De camera is een 360°-camera waarmee de Gita zijn omgeving in kaart kan brengen en exact weet waar hij zich bevindt. Het voertuig is maar liefst 66 centimeter hoog en kan tot ruim 18 kilo vervoeren. Met een maximale snelheid van 35 kilometer per uur kan hij ook de fietsers bijhouden. De aanwezige accu gaat voor ongeveer acht uur mee.

Lees volledig artikel