Doorgaan naar artikel
Tank Troopers (3DS)
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

Tank Troopers is een grappige game met vrienden en is interessant genoeg om in je eentje te spelen. Helaas wordt het spel geteisterd door trage besturing en je bent veel tijd kwijt om alles vrij te spelen.

Tank Troopers is een spel over tanks voor de Nintendo 3DS. Het kost €7,99 en is te downloaden via de eShop.

Tank Troopers is gemaakt voor lokale multiplayer en ondersteunt tot zes spelers die lokaal tegen elkaar kunnen spelen. Dit werkt zowel met individuele kopieën als Download Play. Hiermee heb je maar een exemplaar van het spel nodig om maximaal zes spelers mee te laten doen. Dit is een erg groot voordeel aangezien je zo makkelijker met vrienden speelt. Ook kun je de singleplayer doen, waarin je dertig missies kunt doen die variëren van ‘vernietig alle andere tanks’ tot ‘schiet alle vijf ballen in het doel’, om het interessant te houden. Het verbaast dat het spel geen online-modus heeft, wat aanvoelt als een zeer onverstandige keuze.

De naam van het spel is gebaseerd op beide onderdelen die het spel maken. De verschillende tanks vragen om tactiek omdat deze zich onderscheiden in vuurkracht, draaisnelheid en nog meer punten. De Troopers zijn de individuele figuren die een speciale vaardigheid hebben die je tijdens een potje kunt activeren. Zo heb je een radar, extra sterke schoten en extra snelheid. Deze vaardigheden laden op als je ze niet gebruikt waardoor je ze vaker kunt gebruiken. De tanks hebben plaats voor twee of drie Troopers, waardoor je zelf bepaalt welke krachten je mee wilt nemen in de strijd.

Tank Troopers

Helaas is Tank Troopers geen hoogvlieger. Het spel is leuk voor korte potjes met vrienden en de singleplayer-modus is vermakelijk, echter duurt het vrijspelen van de personages en tanks erg lang en heb je het hele spel eigenlijk wel gezien voor je de helft vrijspeelt. Ook is de besturing af en toe verschrikkelijk irritant: sommige tanks hebben een trage draaicirkel en hebben daarom meer vuurkracht. Deze traagheid zorgt wel voor tenenkrommende momenten in de singleplayer-modus. Hier moet je missies halen binnen de tijd en soms zorgt de tank ervoor dat bepaalde stukjes aanvoelen als een zware straf.

Het grappige karakter van Tank Troopers en de variatie binnen de tanks en vaardigheden zijn erg divers. Het spel is ook leuk voor tussen de grotere games door met vrienden. Helaas zorgen de irritaties er regelmatig voor dat het plezier wegvaagt. Ook is de afwezigheid van een online-modus een gemis. Gelukkig verzacht de lage prijs de pijn van de tekortkomingen een beetje.