Doorgaan naar artikel
Johans Hardwarehub: Moonlite, de mini-beamer
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Moonlite.

Natalie Rebot, een medewerkster bij Google, las voor het slapen gaan verhaaltjes voor aan haar dochtertje. Natalie ging daarin een stapje verder door haar smartphone te gebruiken om het verhaaltje wat meer inhoud te geven. Gaandeweg heeft zij de Moonlite ontwikkeld, een mini-beamer voor je smartphone.

De Moonlite wordt over de camera van je smartphone geplaatst, waarbij de flitser van de camera de beamer in werking stelt. De beamer werkt als een oude diaprojector en heeft wel wat weg van de View-Master van vroeger; de Moonlite bestaat namelijk uit een klein apparaatje waarin schijfjes geplaatst worden met daarop afbeeldingen. De afbeeldingen worden op het plafond geprojecteerd en door een draai aan de schijf zal het volgende plaatje verschijnen. Hierbij kan je het gewenste verhaaltje bij het plaatje vertellen. De bijbehorende app toont tevens de tekst op je beeldscherm en heeft de mogelijkheid om geluidsfragmenten af te spelen op de achtergrond.

Middels crowdfunding kan de Moonlite op de website worden gekocht voor 70,- dollar. Voor dit bedrag krijg je de Moonlinte en zeven bijbehorende verhaaltjes.