Classic Mini SNES top 30: R-Type III en Goof Troop

Thom van den Hork, 16 maart 2017
Profiel

Vorig jaar verraste Nintendo ons met de Classic Mini NES, een kleine versie van de originele NES (Nintendo Entertainment System) uit 1985. De Classic Mini NES heeft 30 ingebouwde spellen en bevat een hoop klassiekers zoals: Super Mario Bros. 3, Metroid en Zelda. De NES was zonder twijfel een geweldige console, maar zijn opvolger was pas echt super. In 1990 kwam Nintendo met de SNES (Super Nintendo Entertainment System) en de bijbehorende slogan: Now you’re playing with super power. Hoe mooi zou het zijn als Nintendo in 2017 met een Classic Mini SNES zou komen? En veel belangrijker natuurlijk: welke 30 games zou de Classic Mini SNES moeten krijgen?

Vorige week hebben we gekeken naar F-Zero, een ware klassieker die behoorde tot een van de eerste spellen die uitkwam voor het systeem. Ook hebben we Super Probotector bekeken, die beter bekend is onder de naam Contra III: The Alien Wars. Vandaag kijken we naar een shoot-em-up en een action-adventure.

16.

R-Type III: The Third Lightning

R-Type III title screenR-Type III gameplay

Ontwikkelaar: Irem
Uitgever: Jaleco

R-Type is een van de meest bekende titels wanneer het gaat om het shoot-em-up genre, maar gek genoeg is er nooit een release geweest van deze serie op de NES. De eerste R-Type die uitkwam voor een Nintendo-systeem was R-Type II voor de Gameboy. R-Type III heeft zes verschillende levels met bijbehorende eindbazen en hiervoor heb je een heel arsenaal aan verschillende wapens. Het spel is ook te spelen met z’n tweeën, maar helaas zit er geen co-op-modus in dus je kunt niet tegelijkertijd spelen.

R-Type III is nog steeds leuk om te spelen, grafisch gezien ziet het er nog heel behoorlijk uit en de besturing is soepel. Wees wel gewaarschuwd, want R-Type III staat nou niet echt bekend als een hele makkelijke game. Mocht je geen SNES hebben om dit spel te spelen, dan is het misschien ook goed om te weten dat dit spel ook voor de Gameboy Advance is uitgebracht.

15.

Goof Troop

Goof Troop title screenGoof Troop gameplay

Ontwikkelaar: Capcom
Uitgever: Capcom

Goof Troop is een action-adventure en is gebasseerd op de gelijknamige tv-serie. Het spel is ontwikkeld door Shinji Mikami, de vader van het survival horror-genre die vooral bekend staat als bedenker van de Resident Evil-serie. In Goof Troop speel je als Goofy of Max en is het de bedoeling dat de speler zich door de vijf delen van Spoonerville-eiland heen werkt. De verschillende delen zijn: het strand, een dorp wat onder vuur ligt, een spookkasteel, een grot en als laatste het piratenschip waarop Boris en Borrie gevangen zitten.

Het doel van de levels is om puzzels op te lossen en zo het einde van het level te halen, om vervolgens opgewacht te worden door een eindbaas. Goof Troop kan alleen gespeeld worden, maar de singleplayer-modus is niet de reden waarom dit spel in deze top 30 hoort te staan. Het is juist de multiplayer-optie die dit spel de moeite waard maakt om te spelen. Grafisch gezien blijft dit spel nog behoorlijk goed overeind en ook de soundtrack is zeker niet onaardig. Al met al is Goof Troop een perfect spel om co-op te spelen met je vrienden.