Review: Snipperclips

Jeffry van Geel, 20 maart 2017
Profiel
Voor slechts 20 euro heb je met Snipperclips een leuke en vermakelijke game. Voor 80 euro krijg je er ook nog eens twee controllers bij ter waarde van 70 euro.

Een van de launchgames die voor de Nintendo Switch verkrijgbaar is, is Snipperclips. Een spelletje wat door vooral The Legend of Zelda: Breath of the Wild een beetje is ondergesneeuwd. Toch is het een ideale game om het apparaat te leren kennen volgens Nintendo, maar is dat ook zo?

Snipperclips

Snipperclips is een spelletje voor twee, drie of vier mensen. Het doel is opdrachten te voltooien door stukjes uit elkaar te knippen. Dit varieert van het maken van vormpjes, tot het verplaatsen van een potlood naar een puntenslijper, maar ook het door een basket gooien van een basketbal. Naarmate je vordert in het spel worden de opdrachten moeilijker, maar raak je in principe ook meer bedreven in het voltooien van de puzzels.

Waar de meeste multiplayer-games niet echt geschikt zijn voor het kleine schermpje van de console, is het doordat je samen moet werken en dus geen splitscreen hebt nu wel goed te doen. Sterker nog, Nintendo promoot de game als spel voor onderweg. Dat is bijvoorbeeld goed te zien in de onderstaande trailer:

Waar je in 1-2 Switch tegen elkaar speelt, is samenwerken hier het allerbelangrijkste. Dat maakt Snipperclips direct ook echt leuk. Het grote verschil tussen de twee games is vooral de prijs. Wanneer je 1-2 Switch wilt kopen, ben je maar liefst 50 euro kwijt. Voor Snipperclips betaal je in het uiterste geval 20 euro. En voor 80 euro heb je de game en twee extra Joy-Cons, terwijl die normaal 70 euro kosten.

Snipperclips is voor slechts 20 euro echt een leuke aanvulling voor je console. Vooral omdat er op dit moment nog maar weinig games verkrijgbaar zijn.

Lees volledig artikel