Doorgaan naar artikel
Johans Hardwarehub: Cork Speaker op de fles
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Cork Speaker.

Draagbare speakers worden vandaag de dag in allerlei vormen en maten ontwikkeld. De ene is bijzonder klein en handzaam en de andere is een stuk groter en minder handelbaar. Ook het kwaliteit en de prijzen verschillen enorm. Daarnaast zijn er ook enkele bijzondere portable speakers, waaronder de Cork Speaker.

Zoals de naam enigszins weggeeft, is de Cork Speaker een kleine speaker die je als “kurk” op de lege fles plaatst. De speaker gebruikt hierbij de fles als versterker om het geluid meer klank te geven. Het is daarbij ook mogelijk om te experimenteren met de klanken door de speaker op verschillende soorten flessen te plaatsen of flessen te gebruiken die nog niet volledig leeg zijn.

Verder gebruikt de speaker een bluetooth-verbinding om je favoriete muziek vanaf je smartphone af te spelen. De Cork Speaker kan middels de USB-poort worden opgeladen en wordt geleverd in verschillende kleuren en kan worden besteld voor het bedrag van $44,99.