Doorgaan naar artikel
Volledige Project Scorpio onthulling op E3 2017
NWTV-redactie
NWTV-redactie
Profiel

De volledige Project Scorpio onthulling (inclusief games) zal tijdens de E3 2017 plaatsvinden. Dat heeft Phil Spencer, het hoofd van Xbox, bekend gemaakt op het blog van Xbox. De nieuwste console van Microsoft, die de opvolger van de Xbox One zal zijn, is de eerste echte 4K-console die uitgebracht zal worden. Eerder werd via Twitter al bekendgemaakt dat de persconferentie van Microsoft tijdens de E3 op zondag 11 juni om 14.00 PST zal plaatsvinden.

Vorige week werden, tot grote vreugde van velen, de specificaties van Project Scorpio onthult. Daarmee heeft Microsoft als doel gesteld om de meest krachtige console ooit uit te brengen. Games op Project Scorpio zouden op een resolutie van 4K met een framerate van 60 FPS te spelen moeten zijn. Daarnaast zouden oudere Xbox One-games, met een lagere resolutie, ook op Project Scorpio in 4K speelbaar zijn.

Microsoft wil spelers op PC en console samenbrengen dankzij Xbox Live en Beam, de streamingdienst van de volgende generatie (volgens Microsoft). Phil Spencer is trots op de voortgang van Project Scorpio en de speelbare games. In juni kunnen we tijdens de E3 meer informatie verwachten over de games die op Project Scorpio uitgebracht zullen worden.